Dagboks antekningar och foton över Rockstars återhämtning.

Trodde aldrig jag skulle föra en dagbok med detta tema. Min förhoppning är att Rockstar skall bli helt återställd..detta blir en resa för att se om han är sjuk eller inte.

 

9 december

  

  

 I detta skick anländer Rockstar , för mig en chock så klart. Vad kan göra en annan människa blind över detta. Att inte se vad man ställer till med. Man har ögon att se med två händer att känna med man kan inte ha tittat på och klappat denna hund. Vi får inte låta sånt här pasera förbi obemärkt..okunskap eller vad det nu är som ligger bakom.

 

 10 decembervi beslutar att veterinär besikta Rockstar . Veterinären gör bedömningen kraftigt avmagrad men finner inga andra fel förutom småsår efter slagsmål . Noteras inte. Vikten på Rockstar är förvånade 21 kilo...trots detta utseende.

*Vi startar en avmasknings kur (axilur) som skall ges i tre dagar.

*Ge mindre /flera  portioner mat. Vi ger ca.3dl  (torrfoder Acana ) Vatten/ kött  tre gånger dagligen. Tillsätter b.vitamin och Omega 3. Mer vätska morgon och kväll, total vätske mängd ca 2-3 liter. Dricker upp allt.

*Rockstar äter alla mål med stor aptit , har inte blivit lös i magen eller kräkts.

 

11 decemberRastade Rockstar med alla våra andra hundar..det gick jättebra . Han är väldigt pigg och glad men kan inte parera i svängarna när han springer fort..bakdelen viker sig. Igen total balans. Vill deltaga i lek men håller sig på kanten.

Fader varg bakom Rockstar....

 

  

    En vecka sedan han kom hem. Man ser redan skillnad , han har ätit bra men vi ger nu bara 2 gånger om dan...men samma mängd men delat på 2 istället för tre. Han går själv just nu ..verkar som han är nöjd med det. Han och broder Bomba börjat hitta tillbaka till varandra.. så det känns väldigt hoppfullt.

 

 17 december

Vägdes Rockstar och han hade gått upp 2kilo så vikten nu är 23 kg. Han äter och man märker att hans glädje ökar för varje dag. Söker mer och mer kontakt med broder Bomba och fader Varg , men han vågar inte löpa linan ut

 

 25 dec

 följde Rockstar efter sin bror och far in i hundgården efter rastning...så som de alltid gjorde innan han flyttade härifrån. De andra reagerade inte nämnvärt utan jaha..skall du vara med oss..ok.

 Vid maten stod de bredvid varandra som de gjort innan...

Nyårsafton

Vikten nu är 25 kilo..han behöver upp några till..men det är inte obehagligt att ta i honom nu...som det var när han kom. Han är mera med de andra och släpper oss mer och mer.

Januari 2011

  Nu leker de med varandra som de gjorde som valp..tänk att de har hittat tillbaka hela vägen. Det ser hårdhänt ut och varje gång de första minuterna vid rastningen ...så brakar de ihop..men de blir aldrig osams på riktigt..nu fattar även de andra att det är på lek så de lägger sig inte i..

Februari 2011

 Syns inga revben....

Maj 2011

 Vad har jag lärt mig av detta..jo att hundar är individer och att för vissa är flocksamhörigheten stor. För Rockstar var det en stor saknad att inte vara md sin bror och far..han lekte inte med de andra i den nya flocken..här är det fullfart och många deltar men mest lekar han med sin bror. De bor tillsamans och de är så trevliga mot varandra..jag har inga andra hannar i lag..men dessa vill verkligen vara tillsammans..

Att lyysna vad våra hundar vill är viktigt för deras trivsel och hälsa..Rockstar har återhämtat sig helt är harmonisk och glad.. Men vissa hundar kräver mer mat än andra och det är våran skyldighet att ge dem det de behöver även om det är mycket större mängd än genomsnittet..

Back