Saker som hänt under Mars månad 2009

30 mars

Nu är Beaver Trappen avklarad det har gett en rofylld känsla i kroppen... ni kan läsa mera på träningssidan..sen via länken till The hole story

 Diamond: Hon är ju parad för inte så länge sedan så det var en liten chansning att ta henne med . Hon har ätit och drukit bra till sista dagen så hon hade inte riktigt orken att vilja springa lika fort hela tiden. Hon har annars gjort ett jätte bra jobb..gillade sitt täcke . Kröp friviligt in andra kvällen...tyst på natten.

 Ronja: Har gått i led hela trippen...har lyssnat mycket bättre här på nya spår..hennes förtjänst att vi ibland kommit på rätt spår.Ätit bra hela tiden gillade täcket och varit tyst nattetid. Väldigt förtjust i snackset.

Björna: Har mesta dels gått i led tillsammans med Ronja. Hon har ett bra driv och lyssnar bra på Ronja..har lärt sig att man skall doppa huvudet i snön varie gång man stannar. Har ätit och drukigt bra men lite trugande. Tyckte ochså om sitt täcke..sovit tyst och fint...hon har inte haft en ända skada på någon av sina tassar.

 

 Lime:  Min pajas..Äter ju alltid allt och lite till..skött disken av alla skålar. .. jobbat jätte bra fick rädda upp situationen när hundaran inte ville gå dag 2 ..hon fick gå i led med Ronja resten av turen..Hon har gapat lite så fort jag rört mig från tältet..har inte fått något besvär med hennes förhårdnad i ena tassen.sovit gott om natten och inte verkat vara emot täcket. Först vaken och hojtade på morgonen..nu vill vi ha frukost..

Tanana: Våran låne hund från Moonrun´s...hon har funnit sig bra i flocken.. Verkar ha mycket tävlingsnerver..helt vild innan starten..hon har ju mer tävlings erfarenhet än mina..jobbade för hårt i början av första etappen..fick ge henne canikyr för lös mage . dag 2 märktes inget av första dagens hård körning fin i magen .hon har ätit och drukit alla dagar. Har gjort ett jätte bra jobb hela trippen även om hon inte fann sig till rätta i led position. Inga problem med täcke och sov tyst och lugnt under natten.

 Grayling: Våran greve..bara pälsmössan som fattas..Han tyckte jätte mycket om täcket somvar alldeles för stort ..hann ju inte sy om dem.. Han har jobbat på jätt bra även om han m,åste titta på allt nytt som händer. Hans tassar tog däremot rätt mycket stryck första dagen..trampdynorna..inte mellan som på de andra. Han har sovit tyst och lugnt om natten.

 Ratchet:  Han är hunden med känsligt sinne..som ni ser på bilden så protesterade han mot det mesta...Han bet sönder sitt täcke efter en timmes funderingar..sen har han mesta dels suttit med ryggen emot och stirrat in i skogen. Han jobbade bra dag 1 och dag 2 ..men sista etappen ville han inte springa lika snabbt som de flesta andra..Han har ätit och druckit bra..var nog den som vart gladast att komma hem..

Varg: Slitter alltid som en varg helt slut när han kommer fram..villar direkt..men alltid på g igen nästa dag..Ätit och drukit bra..gillad sitt täcka sovit tyst och snällt..Haft sockor på bak tassarna..men inga nya skador. Härlig hund kan det där med arbete sen när man är ledig då är man ledig..

Jag själv då..jo jag har jobbat jätte mycket ..så mycket jag orkat..men för lite ..ingen långvarig kraft..höll i sig väldigt kort varigt...men gjorde så gott jag kunde.Drukigt för dåligt första dagen..fick kramper på natten i mina ben..bättre på att dricka dag 2. Slet och tog  i lite bättre tempo denna dag.. Sista dagen slappade jag mest med på släden..gick ju bra nerför..men var tvungen att ha hjärnan påslagen hela tiden..Känner mig dock nöjd och glad..

Åter igen tack till alla gamla och nya bekanta som varit med och gjort detta till den fantastiska helg det varit..jag kommer helt klart tillbaka ...

**

14 mars

Här är några fina bilder på mor och son..Skuggan och lille ( tjockkorv ) Pank..

 

Puss Puss...

***

11  mars

I bland blir det inte som man trott... idag när vi tränade hundar gick Bjärven för hårt och efter flera dagar där han inte ätit och tagit in vätska som han skall..så kokade han över kan man säga..(vi hann inte längre än 8 km) och vi kan inte längre träna honom..han skall vara i vila i minst tre veckor enligt veterinär..så ja han är tyvärr ej längre en av hundarna i teamet.. vi hoppas på att han skall bli helt återställd och vara med nästa säsong..han har gjort ett topp jobb framför släden..

Men detta löpet tog ut den sista droppen..trist men ..naturen har sin gång..Jag skulle så här i efteråt inte ha kört honom alls..men ibland så missar man..

***

10 mars

Tänk nu har jag varit på denna jord i 40 år...liten och röd var jag när jag kom .. nu har jag röda kinder nästan alltid. Ja fort går tiden..ibland hinner jag inte med..tycker dygnen känns kortare och kortare..

Jag firade denna dag ensam med Tommy..körde hundarna..fick en parning..så jo dagen har varit helt ok..många som grattat..kul.Tack för att ni bryr er och känns som man har en del vänner..finns ju många ensamna människor..dit hör inte jag.

Angående parningen..jag hade planer på att para Bjärven med Diamond..men se denna damen väljer man inte åt..har ju testat med Bjärven innan och då som nu hon VILL inte ha honom.. Denna gången hade hon valt ut Varg...så jag känner tvinga henne gör jag inte..utan hon fick sin prins..Mer om detta kan man snart läsa om på planerade parningar...kommer inom kort.

****

 8 mars

Jag blev resekamrat till Jossan ...så vi tog en tripp till Solefteå. Hon till släckten jag till Vicktoria och Daniel...vi hade en trevlig kväll med snack och mys..

Ses snart igen....**

  

Jag hade ju min kamera med mig..förstår att ni alla blev förvånad..försökte få fina bilder på hundarna..de visade upp sina bästa sidor..

**

4 mars

Här har vi lill svart och stor svart...vist är de lika varandra..festligt..

Vi har löp här nu...av de 6 tikar som kan löpa löper 5 ..det är de två tonåringarna som har startat och hannarna är fullkomligt koko..Grayling är så kär så han skriker rakt ut när vi tar på dem..han dricker och äter inte som han brukar.Bjärven tror han är RAMBO...har nu slagits 2 gånger ..han som aldrig tar upp strid..piper och gnäller ..detta är verkligen hunduppfödningens baksida...BLÄ...men tur att de komer så lika..bara Björna kvar som skall starta.

***

 Back