Beaver Trapp Trail 2009

The hole story.....

 

Detta är min första tävling på mycket länge..jag har ställt upp i någon 4 spanns tävling för många år sedan... detta med att tävla har inte riktigt lockat mig.. men beslutet att deltaga i BTT har legat och gnolat i mitt huvud ett tag. Så nu när jag blev tant i år var detta presenten jag gav mig själv..

Jag har aldrig tidigare tältat vintertid...och har inte vågat ta mig för detta på egen hand..Blev då väldigt glad att jag skulle få campa tillsammans med Gunilla Jonsson...skåda och lär tänkte jag.

Detta är på start platsen..Gunilla har redan fått sin släde packad...just nu när jag tar detta kortet är jag så nervös..kan inte äta och dricka..tankarna maler fram och tillbaka..var detta verkligen min önskan???

Men tänk jag hann i tid till starten..från och med i år är det tidstillägg om man missar sin start tid..11.04 startar jag och hundarna vår tripp...""tjo """ vad det gled på i nerförs backen...vi är på väg!!!!

  

Jag viste ju att för att komma upp på mera fjäl område ingår ju så klart stigningar..och detta var en av dessa..vi följde denna kraftlednings gata rätt upp...på första bilden har jag vänt mig om bakåt..fotat nedför..

Här swishade Maja förbi oss...  omkörningen gick jätte bra mina hundar skötte sig fint..hennes brydde sig inte alls..hon försvann rätt fort ...såg henne sen när vi kommit fram.

 

Fick ju ta några pauser..detta var en tugn körning..hade inte riktigt lyckats 100 med lasten i släden..den drog sig ut i sidorna..så fort det lutade det minsta..Men hur känns det nu när jag är på väg..JO JÄTTE BRA..

Vi åkte och åkte....

Vi hade ju ett förar möte innan så klart..då frågade Rickard om han behövde ta det där med skyltarna..eller ??? Då malde det till i skallen..jo gör det sa jag..(Dem hade jag glömt...vist ja..hur skall jag annars hitta fram..) Vet ju att min  grann musher har dragit detta med mig..men det hade jag helt för trängt..Typiskt mig""   Röda cirklar =svänga  på den sidan cirkeln sitter. Detta bekräftas av en blå fyrkant = rätt väg... och lite då och då blåa skylta för att visa att man är på rätt spår...och tänk vad tur jag hade att det satt röda kryss ibland ...som visade fel spår..""""

Kom ju på en stund senare att de röda kryssen var ju samma markeringar för skoter led som vi har hemma..snacka om blond""

När GPS en visade 4,7 mil cirak...så kom det en skoter vid sidan om mig...fick ju en känsla av att personen på skotern ville mig något..spontant frågade jag ..har jag kört för långt..??Personen på skoter var ju Rickard ..jo jag skulle svängt in mot mål en bit bort..så jag földe hans skoter spår rakt över sjön..jag kunde inte hjälpa till helt botten löst..så hundarna fick ett sista kraft prov...

Eftersom Gunilla hunnit fram "lite snabbare " än mig så hade hon hunnit förbereda platsen där vi skulle slå upp tältet..Hon hade gjort en platt plats med en grop framtill..jo tänkte jag..det blir nog bra.. Ni ser det totalt avslappnade Varg i bakgrunden...han och de andra var rätt nöjda med trippen hit.Vi befinner oss ni i renbetet området...vid Saxvattnet en mycket vacker plats..

 

Gunilla bjöd på en mycket läcker måltid i sol gasset..med oss satt även Katrin och snackade om ditten och datten.

 

Vid mörkrets inbrott kom äntligen Kirsten in  hon och hennes 2 malamuter var nog överväldigande glada att äntligen kommit i mål..Bra kämpat av er...Så nu god natt med er ..nu skall jag testa sovsäcken jag fått från släckten söderut...

Ser du Karin jag har halsbandet jag fick av dig..änså länge har det inte hänt något oturs liknande..stått kvar på släden hela turen..Natti Natti...

 

Dag 2

 

Sovit..inte så mycket men kallt har det inte varit..Hundarna har faktiskt varit tysta..ovanligt tyst överlag.. Hundarna hadeockså intro på att ha täcke..märkte att flera av hundarna verkligen gillade sina täcken..Det var bara Ratchet som bet sönder sin efter en timme hade han klätt av sig.sen satt han och tjurade genom att titta in i skogen..

 

Varie morgon börjar man med att koka upp vatten till hundar och sig själv..finns lite olika typ av kök..

 

Vatten hämtades i bäcken....och vi hade en liten nöd toa..annars var det gropen eller daset några km längre bort.

 

Så då var man på glid igen..starten 10.04...hann i tid även denna morgon..fick socka Grayling och Tanana efter gårdagens skare....hundarna pigga och verkar vara på G.

Hundarna sprang på så bra... i ca 2,5 mil sen tyckte de att nu var det bra..tog ett bra tag att få dem att komma igång igen..men vid 4 mil så började glöden återvända. Dagens miss..missade en avfart..men upptäckte felet rätt snabbt.Genade över snön..trampade så klart igenom ..stöveln kvar i hålet..hoppade på ett ben i snön..fick tillslut på stöveln igen..men ett stort trassel som extra bonus.. Men efter en stund var vi på väg igen..Trixig körning idag där man var tvungen att ha hjärnan påslagen hela tiden.

Så här fint ser det ut i tältet..

 

Fredag kväll då bjuds man på soppa..och trevligt umgänge i gropen..

 

Lite fötter runt elden..tänk finns bara elden så finns umgänge...

 

Så nu har denna dagen gått mot sitt mål..Sov sött..

***

Dag 3

Efter frukost så började hundarna yla..äntligen få bilder ytan hundgårdsnät...

Ronja och Diamond

Varg sjunger en låt tillsammans med sin flock..

Allt detta skall plus lite mera ting skall vi nu få ner i våra slädar...se till att det blir lite bättre centrering på grejerna..

Starten idag går samtidigt..men efter varandra spåren går inte att få till väldigt sockrig snö..

Nu är vi på g igen ..sista turen..hundarna pigga..och glada.

 

Dagens körning den klart bästa av dessa tre dagar..hundarna hade mycket kraft och vilja idag..gick riktigt fort ibland..mycket nerför ..Fick bromsa för Ratchet och Diamond..dessa båda ville inte riktig gå på i de snabbaste partierna..

 

Nu är det över...jag klarade det..Hurra Hurra..missade målet och körde till startområdet..där stod Gunilla som kunde hjälpa mig att vända spannet så vi skulle komma in på mål rakan..ja ja..nåt fel varie dag..Får bära med mig alla mina intryck och upplevelser tilll nästa år..

Jag hade satt upp ett mål i år och det var att genomföra Beaver Trapp Trail med ett 8 spann och ha alla hundarna med mig i mål efter 3 dagar i vildmarken. Detta mål är nu nått så vi får se vad som är mitt mål nästa år..

Efter duch och bastu så väntades middag och lotteri...Maten smakade gudomligt och den trevliga atmosfären ja detta är helt klart en av mina bästa händelser i livet..uppmanar alla att verkligen sätta ett mål och sen nå ditt kännslan är svår att berskriva..jag svävar på moln och känner bara lycka..(och stelhet och trötthet..)

Tack alla som hållit i Beaver Trappen...skött spår och diverse..alla som var där och inte..Det har varit ett jätte bra och trevligt sätt att komma ut i natur och vild mark..Ni som känner er sugen på att testa gör det..man är aldrig ensam utan det finns hjälp att få om det skulle behövas.

Tack alla som hjälpt mig denna säsong ..genom mental stöttning ( mamma, släckten,  , Tommy "sambo", kennel Moonrun´s och syster Viktoria) utlåning av grejer och andra levande väsen... (Kennel Moonrun´s ,Pernilla Persson) och all annan form av stöd utan alla er hade detta inte gått..

Livet kan vara härligt och underbart...samtidigt slitsamt och tungt...

Ett stort Grattis" till Gunilla Jonsson som nu plockade hem vandrigs priset efter ha kommit snabbast i mål 3 år i rad.. hundarna hennes springer som de har senap i baken...

Förhoppningsvis ses vi igen nästa år....

***

Back