Mars månads träning 2009

26 - 28 mars

Beaver Trapp Trail 2009

Dag 1 :  47 km

Dag 2 :  51 km

Dag 3 :  41 km

Hundarna i spannet: Tanana och Grayling, Lime och Ronja, Daimond, Varg och Björna och Ratchet

Hela Trappen ... länk här....

****

 

23 mars

-3   19 km   8 spann

Hundarna i spannet: Ratchet och Tanana, Grayling och Diamond,  Lime och Björna, Varg och Ronja,

Detta var nu sista träningen innan Beaver Trappen....hundarna jobbade jätte bra och det var stor skilnad på glidet på släden..mot sist. Fast jag vet ju att många skulle tycka det inte räckte...Jag känner mig laddad och nervös inför det som komma skall. Detta blir ju min andra tävling i livet och denna då lite mera i viltmarksstil..äntligen får jag sova ute på vintern..undrar om sovsäcken kommer hålla mig varm??

Hundarna känns pigga och verkar stark. Tanana har blivit en i gänget...

Så här är gänget som skall kämpa tillsammans..hoppas ni som brukar läsa denna sida håller tummarna för oss..vi skall göra vårt bästa.

21 mars

-2   12 km   9 hundar

Hundarna i spannet:

Idag skulle vi ta en fin tur tillsammans med våra gäster...Danna och Viktoria på en släde och Jag och Christian på den andra...vi startade i glatt bevåg...men när vi kom över 45:an...så tyckte jag att släden inte betedde sig som den brukar..den ville inte glida..ser då att belaget gått mitt itu..och vridit sig..detta gjorde att vi tog oss knappt framåt..hundarna fick slita hårt..

Christian kunde tillslut få loss biten som låg och bromsade farten...märker snart att det har hänt samma sak på andra sidan..turen blev då tyngd träning istället för en snabb tur i ett strålande solsken..inte heller så långt som vi tänkt. Men dock man får ju låta sig imponeras av hundarnas intresse för att ta sig framåt..

Här ser ni de slitna medarna...

Bilder kommer inom kort...

****

19 mars

+/- 0    18 km    8 spann

Hundarna i spannet: Grayling och Ratchet, Diamond och Lime, Varg och Tanana, Björna och Ronja

Idag körde jag sockfritt förutom på dem som måste ha...tror hundarna tyckte det var skönt att slippa ha sockor för en gång skull..underlaget både hårt och mjukt ..hundarna jobbade på hur bra som helst..känns gott..

Tanana jobbar på bättre och bättre ..tycker om sin nya kompis Varg..de sover även tillsammans i kojan..kul när de trivs.

****

16 mars

+ 2    52.2 km   9 spann

Hundarna i spannet: Lime och Grayling, Ratchet, Varg och Diamond, D.Angel och H.Bashi, Ronja och Björna

Vilken skilnad...hundarna helt tokiga i starten..känndes mycket mera laddade än i går.Vilket märktes på körningen..glada pigga hundar idag..Ratchet som inte jobbade alls på vissa sträckor slet på idag hela tiden..man undrar vad som händer ibland. Växlande väder..strålande sol och sedan regn...Desutom en regnbåge"""har jag inte sett på vintern innan..men typiskt så krånglade kameran..så någon bild fick jag tyvärr inte.

Detta var min längsta tur någonsin...och på dessa tre dagar sprang hundarna bäst idag..och hade den snabbaste medel hastigheten...12,9 km /h.. Så nu känns det som om vi är på språng igen..hannarna börjar återgå till det normala ..löp vad det kan ställa till..

***

15 mars

+4   46.6 km    8 spann

Hundarna i spannet: Ratchet och Grayling, Varg och Diamond, Lime och Björna, Ronja och Tanana

Dagens körning den tyngsta och jobbigaste hitintills...hundarna inte på topp..Ratchet ville bitvis inte jobba alls ..varför vet jag inte..?? Vi hade en nykomlimg i teamet idag..inlånad från kennel Moonrun har vi Tanana hon är istället för Bjärven..idag gick hon i led med Ronja..hon smälte in fint..lite för bra lyssnade hon på Ronja..när Ronja slog av på farten gjorde hon lika..men inte lätt att ta för sig på en gång..

Tack Jossan och Rickard för förtroendet ..

Så denna tur blev lång ...jobbig och tröttsam..både för mig och hundarna..kändes avslaget..men snart är löpen över..

**

14 mars

+3   27,4 km    8 spann    ( Varg plockades bort efter 6 km )

Hundarna i spannet: Ratchet och Diamond, Lime och Grayling, Björna och H.Bashi, Ronja och D.Angel

Ganska varmt idag ..så efter 6 km spydde Varg så jag ville inte köra honom längre..han har inte ätit och druckit som han brukar nu under parningen med Diamond..så han hade inte kraft nog denna dag..vill ju inte förlora en hund till nu så han fick Tommy plocka upp..resten av gänget trampade på som vanligt..

Vi testade D.Angel i led..hon var faktiskt helt ok..hon är ju ung och nyfiken..men fann sig tillrätta..

Vi valde ju att testa leden mot Trekilen...har ju aldrig kört här innan...så snacka om tvärstopp..var tog leden vägen??? Ronja vände sig mot mig och undrade..tyvärr så viste ju inte jag heller..så vi fick vända..ankra kunde jag glömma...så tur det stod en liten gran som jag kunde sätta linan i..

Här ser ni denn lilla granen......vändningen gick bra..lite trix och fix..men jag börjar få in snittsen.

**

11 mars

-3   17 ,2 km   10 spann

Hundarna i spannet: Ratchet och Grayling, D.Angel och Hashi .B, Varg och Diamond, Lime och Bjärven, Ronja och Björna

Vi hade lite tur med solen som var framme lite då och då..det har ju även kommit snö igen..som nästan alla dagar..tänk det har änså länge snöat fler dagar än det varit uppehåll i mars..

Innan vändningen...

 

En sur Bjärven i släden..vill ju vara med igen..men nej du får sitta still här. Äter och dricker man inte som man skall orkar man inte hänga med som man brukar...

***

10 mars

-2     18.6 km   8 spann

Hundarna i spannet: Grayling och Diamond, Lime och Bjärven, Ratchet och Varg,Björna och Ronja

En tur på födelsedagen..härligt..men inte hela sanningen..jag börjar bli rätt trött på knäppa hannar..fattar inte hur de blivit detta löpet..de är fullkomligt slut i.... De har bara en sak i skallen..tråkigt ..Men de gick på om så sakta och okoncentrerade..men hem kom vi..Hinner inte in på gården ..då Grayling försökte med Diamond..fick vara snabb som vinden..Vi har 5 i löp ...4 i höglöp...Diamond, Ronja, Dark Angel och Hashi Bashi..men hon är nog på sluttampen.

Det skall bli skönt när ordningen är som vanligt igen....vore bra om Björna hakade på nu..så är det förbi ...

****

6 Mars

+-0     8 spann      41 km

Hundarna i spannet: Grayling och Diamond, Lime och Bjärven, Ratchet och Varg, Björna och Ronja

Det är verkligen inte kul med löpstinna hannar..man kommer ibland inte ens framåt..Dagens körning har ineburit en massa ändringar av ledarhundar..Eftersom Ronja löper så har ju hannarna jag satt upp bredvid henne inte alls kunnat koncentrera sig på sin uppgift..Björna fick ju gå bredvid henne i starten ..men hon var inte på hugget idag alls..

Diamond stirrar till på mig..

På väg förbi kyrkan en andra gång...klockan stod fortfarande på kvart i 12

Bytte till Varg..han fungerade ca 1 mil..bytte till Ratchet ..han fungerade inte alls..så jag chansade och satte upp Lime och det fungerade hur bra som helst ..hon ökade även upp tempot..så det blir det ledar paret jag kör ett tag..får vi se hur Lime utvecklar sig där..Till ordningen är återställd.

Vi såg förästen några konstiga klumpar på isen...jag funderade länge vad det kunde vara..men tillsist så såg jag ju vad det var..4 rådjur som stod på isen..vad de gjorde där..har jag ingen aning om??

1 Mars

- 2     29,5 km    7 spannn med Björkisen...  medel hastighet 12,8  färdtid 2,18 stå tid 12.08

Hundarna i spannet: Lime och Diamond, Ratchet och Grayling, Varg, Björna och Ronja

Skulle även haft Bjärven i spannet..menhan trånade efter tonårs Tjejerna ..som nu löper..detta gjorde även Varg och det uppstod ett litet bråk om dem..Men det resulterade i ett ben som för stunden var obrukbart..så Bjärven fick stå över..det blev bit skador i hans ena framben...han är säkert snart i fullt skick igen..

Jag skall ju nu gå in för att köra längre och själv..måste få tillbaka mitt självförtroende när det gäller hund körningen..så vi kör nu och kollar in lederna från sjön...se om vi kan hitta nån kul sträcka..inte så trevligt väder..snålblåst med lite inslag av snö..ev regn...svårt att avgöra..

****

Back