Träning under september månad...

 

30 september

+ 6    sträcka 2

Humdarna i spannet: Bakifrån....Bally och Grayling, Ruby, Hashi Bashi och Merceders, Dark angel och Tuff,Ronja och Bjärven.

Bally passade på att vila liggandes...Tuff och Dark Angel..

Min duktiga Bjärven..han håller stenhårt på höger sida. Alltid bra med en sådan hund näe man kör på trafikerad väg.

¤

 

29 september

+ 2    sträcka 2

Hundar i spannet : Bakifrån, Varg och Ratchet, Tuff och Björna, Merceders och Diamond, Bjärven och lime, Ronja och Jee-Haw

Det hann och bli ganska mörkt innan vi var hemma...men hundarna bryr sig inte, lika glada ändå..

¤

 

25 september

+10    sträcka 1

Hundarna i spannet: Bakifrån,Varg och Grayling, Merceders och Ratchet, Bjärven och Lime, Skuggan och Björna, Ronja och tuff

MÖTEN...

Att köra 10 hundar med våran 4-hjuling är på gränsen för många...man måste vara 2 st om man skall ha en helt säker körning. Idag hade vi möte med en person som hade en boxer . Nu väntar man då på personens tänkesätt....och vad händer jo hon beslutar sig för att gå på..ok vi håller i våra 10 hundar och hon passerar med sin hund 2 meter från våra..hon gå desutom väldigt sakta förbi. Själv hade jag valt att kliva av vägen ut på gräset..... Det var ju som sagt inga problem ..men man borde väl välja det säkraste sättet.

Nästa möte var en häst med sulky...vi valde att ta våra hundar av vägen ner i diket så det blev lite större avstånd mellan häst och hundar..2,5 meter..Hästen tyckte det var väldigt obehagligt att passera alla hundarna..men med en kusk som fick använda sig av hela hans kraft för att hålla hästen gåendes..men jag känner mig rätt trygg med mina hundar..de vet att de inte skall röra några andra djur....så de är rätt duktiga tycker jag.

Foten körs numera lindad....

¤

 

23 september

Sträcka 1    +8 grader

Min otursdag...har nästan alla hundar ute på stakeouten..hämtar den sista (Hashi.B) och vad händer när jag kommer förbi garaget..jo foten viker sig och jag stöper i baken på gruset ..med knäna..FAN vad ont...När Tommy kommer runt hörnet ser han mig ligga på rygg med benen i luften och Hashi B liggandes på min mage...det blev fina håll i knäna kan jag lova..Men med hundar som vill i väg glöm smärta...men just innan starten så rycker front hundarna i linorna och jag skär sönder ett finger på vajern..fan ont igen blodet rinner.( skärsåret är hela fingret..från handfäste till finger topp..)nu skulle det ju helt klart räcka..men icke sa nicke..efter vändning och på väg hem ..så efter litet trassel vrider jag sönder foten..känner hur det krasar inne i foten..Tänker detta känndes INTE bra.

Men vi kommer hem och hundarna var jätte duktiga de 3 juniorerna gjorde helt rätt och kämpade på som om de aldrig gjort nåt annat.

Hundarna i spannet... Bakifrån: Grayling och Paloma, Bally, Ruby, Dark.A och Hashi.B, Ronja och Merceders

 

22 september

Sträcka 1    +10 grader

Hundarna helt super vilda...tänk vad fort de tycker att detta är det bästa som finns..alla jobbade stenhårt..bra samarbete. Vi kör ju väldigt sakta ingen fart alls än..håller oss mellan 8,5 km/h - 12 km/h släpper bara på i uppförsbackar.

Hundarna i spannet ... Bakifrån: Diamond och Varg, Ratchet och Lime, Bjärven och Björna, Tuff och Skuggan

 

20 september

Vi körde 2 spann idag började med vildingarna..Sträcka 1   +8 grader

Hundarna i spannet...bakifrån:Varg och Björna, Grayling och Lime, Ratchet och Paloma, Skugga och Tuff

Gäng 2 innehöll våra 3 juniorer..Bally ,Dark Angel och Hashi Bashi. Dark Angel fattade på en gång vad som förväntades av henne..medans hennes syster och Bally inte infann sig lika snabbt..Efter ett antal stopp och uttrassel av hundar så började även de 2 att förstå vad som väntades av dem.På hem vägen sprang alla 3 utan några som helst problem..

Hundarna i Spannet...Bakifrån: Ruby och Bally, D.Angel och Merceders, Hashi B och Bjärven, Ronja och Diamond.

 

17 september

Första körningen...vi startar alltid med sträcka 1 som har en väldigt bra och säker vändplan..vi har ca.2,5 km dit så den totala sträckan blir nästan 5 km..vilket jag tycker är en bra start distans. Hundarna var väldigt lugna" tyckte vi och allt gick jätte bra.Det var fösta turen med Ronja i led och hon var hur säker som helst.

Vi satte Jee-Haw i led bredvid Ronja...men hon ville inte gå där verkade inte med på noterna idag.Vi satte fram Bjärven på hemvägen.Han var väldigt ofokuserad först ville bak till löptiken..men sen efter några 100 meter valde han att gå på framåt.

Blev ett tvärstopp mitt framför kossorna...men de blir snart vana..

Hundarna i spannet..bakifrån: Tuff och Grayling, Ratchet och Merceders, Jee.Haw och Lime, Ronja och Bjärven.

BACK