OKTOBER träning....

27 oktober

-1  15.6 km    medelhastighet  12,9 km/h

Hundarna i spannet: Bakifrån   Grayling och Varg, Paloma, Diamond och Björna, Lime och Mersceders, Jee-Haw och Ronja (Bjärven ), Tuff och Bjärven (Ronja )

En helt underbart trevlig runda...

¤

 

26 oktober

+3 sträcka 4 (13,5 km) uppehåll

Hundarna i spannet: Bakifrån Varg och Björna, Grayling och Paloma, Ratchet och Diamond, Lime och Merceders, Jee-Haw och Bjärven, Tuff och Ronja

Efter 3 dagars vila så var hundarna riktigt på hugget idag...alla sprang med stor iver..Vi fick ett möte med hund på vägen hem..denna hund har sett oss springa förbi många gånger..tänkte nu hälsa på gänget ..men Tommy fick tag i honom innan han hann fram till våra...denna nyss hemkommen från älgjakten..iklädd pejl och röd väst... Men hundarna brydde sig inte mycket vill fram..skönt med möten som går bra..bra träning för mig och hundarna.

¤

 

22 oktober

+ 2 klart  sträcka 4

Hundarna i spannet: Bakifrån  Grayling och Paloma, Mercedres och Ratchet, Varg och Björna, Lime och Diamond, Jee-Haw och Bjärven, Tuff och Ronja

Snygg vänster sväng av Tuff och Ronja...

Nu har vi testat nått nytt...jo H-selar...på Lime och Ratchet i första hand..de springer mest snett...och hör och häpna ..Ratchet sprang nästan helt rak...skall justera selen lite..men vilken klar förbättring...kanske han kommer att röra sig bättre ..tyckte inte han sprang så konstigt...Lime bättre men inte lika stor skilnad som med Ratchet..hoppet kom åter...

Här har vi vår farligaste passage..när vi skall över riksväg 45...(vintertid så kör man över via skoterleden på samma ställe) så här gäller det att ha rutin på att spannet skall stå still...inte alltid så lätt"""

¤

 

21 oktober

+ 4 klart  sträcka 4

Hundarna i spannet: Bakifrån  Grayling och Varg, Bally, Diamond och Merceders, H.Bashi och Lime, Tuff och D.Angel, Bjärven och Ronja

Här passerar grann kennel Moonrun i bil spannet....

Vi väljer bort så mycket vi kan av grusvägen...den sliter hårt på tassar...detta gör sträckan lite längre tror vi...se nästa tillfälle med GPS..men vi körde lungt och flera pauser. Ungdommarna jobbar på fint..Bally fattar nu att man skall bara slita framåt inte åt alla håll..Flickorna Angel och Hashi...jobbar på jätte fint.

Varg och Grayling....

¤

 

19 oktober

+ 4 blött.. sträcka 2

Hundarna i spannet: Bakifrån   Grayling och Diamond, Ratchet, Merceders och Lime, Tuff och Jee-Haw, Bjärven och Ronja.

 

Vårat stora fråge tecken Ratchet"""varför springer han så konstigt...är han halt eller inte..Han springer väldigt snett... många hundar kan göra dett om de springer väldigt långsamt..men om vi ökar så fortsätter han att springa lika snett..sen ser det ut som om han galoperar fram och travar bak...orent går han helt klart ..har han ont???han haltar inte hemma i hundgården/rastgården..men man kan se att han gnager på handleden".om jag böjer och känner så kan jag inte märka nåt annat än att han inte vill att jag håller på....han slapppar verkligen inte trots sin knäppa stil...blir riktigt ledssen om han inte får vara med. Forsättning följer.

Jee-Haw sockad på alla 4 ...och Grayling bak...

¤

 

17 oktober

+ 4  sol /måne   sträcka 3

Hundarna i spannet: Bakifrån   Varg och Diamond, Grayling, Lime och Merceders, Björna och Tuff, Ronja och Bjärven.

Vi ser en stor skillnad på Bjärvens säkerhet i led när han springer med en hund han litar och känner stöd av..inga missar då inte utan svänger höger och vänster där han skall.Hundarna gick lika bra idag...men fick några tramdynor som måste ses över...sockar på Varg och Björna nästa gång.

Snygg övergång till höger...

¤

 

15 oktober

+4 uppehåll  sträcka 14 km (sträcka 3)    medelhastighet 13,6 km/h

Hundarna i spannet : bakifrån Varg och Diamond, Grayling, Lime och Merceders, Tuff och Björna, Ronja och Bjärven.

Hundarna jobbade på riktigt bra idag..härligt att se hundarna springa fram i smeten...nej det sista kunde man ju slippa.

¤

 

13 oktober

+ 6  sol,molningt har regnat tidigare ...sträcka 2

Max hastighet 24,5 (över 45.an)  medel 11,6

Hundarna i spanet: Bakifrån Bally och Paloma, Diamond och Hashi Bashi, Björna och Varg, Lime och Dark Angel, Ronja och Tuff

Vi körde unghundarna..vi väljer att köra över 45:an för att slippa en del stressiga möten..Det gör sträckan lite längre men kör man försiktigt så är det ingen fara med hundarna..Paloma kände man inte igen efter dagens körning..så himla skitiga..Vi spolade av dem så de slipper gå med all denna gegga..hoppas snart på uppehåll så vägarna kan torka upp.

 

Dark Angel , Paloma och Varg...detta skitväder skulle vilja att det slutade regna på ett tag så vägarna kan torka upp..inget kul för hundarna att se ut på detta viset efter varie träningspass..selar får man tvätta med gämna mellanrum.

Bally som vid alla stopp...vad har jag bakom mig??

 

 

12 oktober

+ 7 sol,mulet   sträcka 3

Vi fick mota bort en kalv som stödigt stod som vakt vid vägen...inte rädd för er sa han och sprang mot hundarna..jag fick hoppa av och flaxa med armarna och skrika ..Först glode han kaxigt på mig..men då sprang jag emot honom och då blev han osäker och stack iväg..man vet aldrig vad som står på vägen när vi tränar..

Skithundar..." Merceders (Lime bakom)och Björna.

Vi satte in Jee-Haw idag...men missade att sätta på henne sockor..svårt med nya rutiner..ingen av de andra hundarna har haft problem med trasiga trampdynor..men nu vet jag att jag måste vara lite försiktig med henne..smörja henne nu med lamfett..special från Gotland..se hur det fungerar..

 

10 oktober

+ 5    smådugg  sträcka 3

Hundarna i spannet: Framifrån Ronja och Bjärven, Merceders och Diamond, Ratchet och Lime, Tuff och Björna, Varg och Grayling

Blev sen träning..nästan hela sträckan i mörker..vi var klädda med reflexer både jag och Tommy plus ledarhundar..min pannlampa är helt kass..så vi fick förlita oss på ledarhundarna..gick hur bra som helst.. Vi satte upp Ratchet i led och han sprang på väldigt bra där..men nu börjar jag tro att han med sin konstiga stil har en aning halt gång ändå..Så nu kommer han att få stå ett tag så får vi se om det är något eller ej..han haltade inte i rastgården efter körning..svårt fall.

¤

 

9 oktober

+ 5   sträcka 1

Hundarna i spannet: Bakifrån Paloma och Zpader, Ruby och Tok (jämthund), Bally och Diamond, Hashi Bashi och Jee-Haw, Dark Angel och Bjärven

Bjärven gillar höger sida..det har vi förstått men att han var fixerad..det vet vi nu..Han hade idag inte Ronja som stöd fram och det vissade sig göra honom osäker..på hemvägen sprang han in på varie högeravfart..och de är några st...Vi hade Dark Angel i led med Bjärven..sen på hemvägen satte vi upp Diamond.D.Angel gjorde ett bra jobb fram..jobbade hela tiden framåt ..

Sen fick vi möte med 2 små hundar..som tur var valde deras ägare att gå av vägen en bit..så hundarna passerade utan att bry sig..Nästa möte var en häst och sulky..denna häst blev riktigt skrämd av hundarna och vände sig halft stegrandes..vi valde att ta ut hundarna på åker så de kunde passera oss på håll...man måste ju visa god will""

¤

 

8 oktober

+ 4 molningt sträcka 3

Hundarna i spannet: Bakifrån Grayling och Varg,Lime och Diamond, Ratchet och Merceders, Björna och Tuff, Ronja och Bjärven

Mitt i skogen mötte vi plötsligt 2 hästar...de ögonen på en hästen..de valde att vända om..sen såg vi inte röken av dem på hela hemsidan..Hundarna taggade först ..men kom in i sin vanliga lunk rätt snabbt..

¤

 

5 oktober

+ 5     sträcka 3

Hundarna i spannet: Bakifrån... Varg och Grayling, Björna och Diamond, Ratchet och Merceders, Tuff och Lime, Bjärven och Ronja

Eftersom det fungerade så bra med sträckan vi körde sist så tog vi den igen fast bakvänd...så vi får träna på att hundarna lyssnar på vart det skall och inte bara gör som sist. Efter regn i två dagar så var ju vägarna blöta och resultatet då är ju leriga hundar...alla paserade rakt igenom vatten pölar..så därför även skitiga ledarhundar..sista bilden ..Börna.....

 

3 oktober

+ 4    sträcka 3

Hundarna i spannet: Bakifrån...Grayling och Varg, Lime och Diamond, Tuff och Björna, Ratchet och Merceders, Bjärven och Ronja.

Det visade sig att de slängt ut nytt grus på våran träningsväg...det blev lite hårt för hundarna att springa på..så vi valde att ta en annan väg hem istället för att vända. Detta gjorde sträckan lite längre ..men vi tog flera pauser så hundarna inte kördes för hårt.Snart har alla löven trillat av träden och då blir det grått och mörkt..hoppas snön kommer snart.

Vi flyttade fram Ratchet då han springer i någon konstig still ..galopp fram och trav bak...tycker inte det ser ut som passgång..tanken faller ju på att han tycker det går för sakta..vi kör rätt lungt ingen snabb träning nu.Tyckte han sprang lite bättre då han kom fram i ledet.

¤

 

BACK