Händelser under februari

 

Summering av februari ... lika kall som januari temperaturen nådde ända ner till -40 i Hammerdal med något kallare runt om. Lite snö har vi fått så nu har vi nästa 50 cm...men det är ganska mycket mindre mot andra vintrar då vi haft minst 1 meter snö..Högsta snö djup strax utanför Örebro 110 cm...denna vintern har för södra Sverige inneburit en massa jobb. Max kom inte hem när det var tänk inga tåg kunde ta sig söder ut från Stockholm...det tog mer än en veckan innan tågen flöt som de skulle.. Härligt med väder ..det styr sig självt utan påverkan av oss.

******

Solig dag i februari

 

Dessa två unghannar Bomba och Påska brottas och kämpar hårt varje gång vi rastar..även Rockstar ingår i vildgänget...man kan ju fundera över skade risker i samband med dessa lekar..tvärnitar i alla möjliga kroppsställningar.

Så en paus då och då behöver killarna.. Bomba ,liggandes Påsken och Rockstar.

****

6 februari

Nu har äntligen kronan fallit ner och parning mellan Vox Celesta´s Bjärven och Vox Celesta´s Dark Angel skett. Detta har varit svårt för Bjärven..han är en sådan gentleman att han klev av varje pip Dark Angel gav ifrån sig..men tillslut så ..Så nu återstår 9 veckors väntan på vad som komma skall.... man kan ju alltid hoppas på någon helsvart.

******

2 februari

Hela januari har varit rätt kallt ofta -25  och närmare -30. Kallaste uppmätta temperatur -38 och då känns det på kinderna . Lilla Svinet klarade detta utan minsta tvekan..hon fick sin mat micro uppvärmd.. För dem som inte vet vem hon är så är det våran maskot..ett litet marsvin som lever fritt på våran tomt . Hon har sin bo håla på ett särskilt ställe och detta är hennes andra vinter i frihet.. jo hon klara det fint är rund och fin..har alltid uppfattat desssa djur som känsliga men nu vet jag att de klara mer än man tror..bara de får rätt mat så.

Vi har inte fått så mycket snö ..i södra Sverige har de fått så de räcker till för många år framåt. Vårat snö djup i Hammerdal ligger på ca. 40 cm...

****

BACK