Juni månads aktiviterter

8 juni

Hälsade ju så klart på min mormor Gun hon har blivit lite äldre och orkar inte riktigt vara som förr. Vi fick till ett 4 generationers kort.. men en härlig kram och pratstund det fick vi.puss mormor.

Anna "barnbarns barn, jag"barnbarn och Annika "barn och mormor Gun "mor,mormor och mormorsmor...

 

Hoshi hade ju hund sällskap i bilen från Borås... vi hade Chatter med som varit på friarestråt i Skåne. Hon gjorde allt för att få igång gubben.. Sen fick hon en ny bekantskp på Bosse och Maritas hund Eliot..som blev väldigt förtjust i Hoshi.

 

*****

7 juni

Nu vänder vi uppåt i landet igen och drar kosan mot Kartineholm... där större delen av min släkt bor. Sover gör vi hos min mamma och hennes bror ute i Strängstorp...där blommor och myggen frodas.

 

*****

6 juni

Nu när vi inga hundar behöver passa drog vi in på LISSEBERG... många år sedan jag var där och lika för Tommy för Anna var det första besöket. Med oss var även Tommys bror och fru.

 

Tommy hade nån vendetta med Anna om vilka karuseller och åkatraktioner som skulle åkas..alllt Anna åkt skulle Tommy ochså åka och tvärtom..de var duktiga åkte allt .."nästan.. på bilden där jag och Anna är blöta på har vi åkt Flume Ride..vi satt bra placerade för att bli blöta.. men det är verkligen läskigt och härligt på samma gång..jag har inte skarttat så mycket på väldigt länge..

 

Här kommer de Coolaste i världen just då""" de har kommit tillbaka från Höjdskräcken""" Tommys värsta upplevelse. Pariserhjulet var verkligen min värsta grej..ush..jag kune inte ens fotografera..hua.. min höjdskräck levde ut för fulla muggar.

 

Annas barfota fötter ,,,sen tommy och sist broder Kurt..på väg ner i Höjdskräcken...

Det ver en härlig dag och vi hade solen på vår sida hela dagen..så nice... Nu till det jag väntat på i många veckor..min nya valp.

 

Lucky Dragon´s Kuro Hoshi.. en Hokkaido valp. Vad jag ska ha denna till ..tänkte att det skulle vara kul med en helt ny ras har ju haft sibbar nu i 20 år och om jag nu inte orkar med vintern på det sätt jag gjort inna vill jag ha en gardering för nåt mer. Har ju bestämt mig för att minska ner Siberian huskysarna kraftig och mitt mål är att i vinter ha endast 10 vuxna hundar . Då är det enklare att hålla alla i träning och kanske kan jag klara av det jag har tänkt. Jag har ju min rehab i baktanken och skall ju förbättra min kondition så jag orkar mera.

Hoshi hämtades på Orust hos Yvonne på kennel Lucky Dragon`s . De hade ochså en 8 veckors Shiba valp en helt fantastis lite varelse som slog oss alla med häpnad..at den kunde springa så fort fast den var så liten..Vi skall vårda henne ömt...

Hoshi var allt jag hade föreställt mig och lite till ..en glad och positiv och vacker liten tjej. Hon fortsatte slå oss med häpnade under följade dagar.

******

6 juni

Sveriges nationaldag...hurra hurra ..

Det är ett fasligt snack om att vindsnurrorna förstör vyn i det stora fjälllanskapet..och en massa andra vridningar hit och dit ..men  på Vara slätten och många fler ställen söderut så stod de där stolta . Inte tycker jag de förstör vyn..de är ju både snygga och läckert desinade. Rapsfälden passade jätte snyggt i hopp med vindkraftverken.

Utanför IKEA  (Göteborg )levererades de två sista valparna till sina nya ägare..

 

 

Seishin till Sandra och lilla Quick till Jimmy..

Så nu har 4 valapar flyttat till sina nya hem känns så bra ... alla kommer få det toppen. Detta är en av de roliga sakerna med hunduppfödningen alla nya bekantskaper det ger med valparna. Detta ger en stimulans att överhuvudtaget hålla på. Lycka till nu alla valpar och era ägare med framtiden.

*****

5 juni

Våran semester tripp har startat .. vi lämnade lille Gumpe i händerna på sin nya matte Tanita i Östersund. De skall sedan vidare till Norge via tåg. Vi lämnade hand penning på två kattbröder (som vi tar när vi är på väg hem igen) sen börjar vi rulla mot södern... i bilen tre valpar..Quick, Seishin och Matja som skall levereras..

Så nu är vi på drift har sovit över i Fjugesta utanför Örebro hos våra vänner Pernilla och Peo. Som ochså har Boom Boom från oss.. hon har blivit en stor och fin tik..all deras hundar tyckte det var intressant med tre valpar i trädgården.. även deras grannes katt Rocky tyckte valparna var intressanta..men valparna gillade inte katten..

Vi levereade Matjat till Annika och Pelle som kom till Pernilla och möte upp där..Lycka till med vildingen.

Tack för en trevlig frukost med lite snacks och snack. Nu rullar vi vidare mot Annelund och Tommys släckt o kära.

Vi sov hos hans bror med fru..hade en härligt lagom kylig grillkväll med många närstående. God mat trevlit sällskap då är kvällen klirrad. Valparna fan sig i alla nya platser..somnade sött nu endast 2 kvar .

*****

4 juni

 

Nu är 7 veckors rahab till ända... har nu detta gjort någon nytta??

Jo det vill jag säga att det har.. förändra sig är alltid möjligt sen skall man ha rätta känslan och inspration. Det svåra blir nu att kunna fastslå detta ny tänk i sitt levene. Mitt rörelsechema har förbättras väldigt mycket.. jag har varit väldigt stel och upptäckt nu att mina kropshalvor inte samarbetar.... min högra sida låter den vänstra bestämma.

Hur har jag upptäckt detta jo på de fantastiska pilatesbollar...."" lyft nu upp ena benet utan att röra ryggen och höft""??!! Detta blev för mig helt omöjligt..benet skakade och ville verkligen lyda order men kunde inte..kännslan av vanmakt slog emot mig.. va f.. skall det vara så svårt upp ..upp uppppppp..... men ack nej det gick inte..det tog mig 3 veckor innan jag klardae av det. Så detta skall jag verkligen träna på det skall bli lika lätt som det låter... införskaffa en boll helt klart.

Vi har gått igenom olika tränings metoder och även prövat olika avslappnings möjligheter. Detta med avslappning är helt klart ett moment vi gör alldeles för sällan..skall försöka anamma mig detta..Gillade Qui Gong jätte mycket ..man kunde verkligen känna energin flöda..

 

Vatten gympa..har varit intresssant..kroppen trött dagen efter men ingen träningsvärk. Jobbigt att hitta balansen och flyta som ett flöte..men härligt slitsamt.

Träningslokalen med alla sina olika maskiner..svårt och lätt på samma gång..när man väl lärt sig hur alla inställningarna skulle vara då flöt det på bättre och man kunde se positiva resultat redan på 2,5 vecka..detta kan jag fortsätta med i Hammerdals träningslokal. Det verktyget jag hade mest förkärlek för är Crosstrainern...första gången jag använde den orkade jag 2 minuter..sen var benen stum..kunde knapt röra dem framåt.. men sista veckan klarade jag 30 minuter..härligt.

Vi har även gått stavgång..detta har jag använt mig av hemma för att gå rakare med kroppen och inte se ned i marken. Fungerar jätte bra .. rekomenderar jag skarpt..man går snabbare ochså.

Ett stort tack till alla på Strömsundshälsan och mina nya vänner genom rehab..det har varit en fantastisk tid ..svett och glädje tårar..mycket skratt och funderingar.Vi ses igen...

 

*******

Back