Händelser under januari månad...

26 januari

Känner ingen skillnad i bröstet än men det kunde ju ta tid... om mina planer håller  vilket man aldrig vet innan..

Så kommer vi att para Dark Angel och Björna ni kan snart läsa under planerade parningar med vilka hanar jag tänkt ut åt dem.. Vi kommer att para på våra egna hannar då jag har gjort flera utparningar och kan med gott samvete göra detta. Båda kommer nog att inom kort vara i löp då de andra hundarna ger signal på att nått är på gång.

Solen har kommit fram lite mer nu mot slutet i januari men fortfarande alldeles för lite ..saknar verkligen ljuset..tur det är lite snö ändå..men vi behöver mera ..skall vi köra med släden så måste vi från gården vilket känns onödigt bökigt..så nu hoppas vi på att väder prognosen stämmer..

''''''''''*''''''''''

12 januari

Jag har ju inte känt mig så bra ...haft ont i bröstet och en kylande känsla innaför bröstbenet. Så jag beställde tid till läkar besök för att kolla mina lungor...rädd om dem eftersom jag har astma vore det förödande med lunginflamation.

Jo doktor Linus klämde och tryckte och jag fick blåsa m.m... Jag hade topp lungor bätter än kvinnor i min ljuva ålder så det var ju ett glädjande svar. ..men det jag har är något som ....

Kallas Tietez syndrom"

Lokalt smärttillsånd i broskskivan i förbindelse mellan revben och bröstbenet.

Oftast spontant avklingand besvär på månaders något års sikt.

Så nu är det vara lite föriktig ..kyla påverkar nämligen detta..så slädhundskörningen ligger lite på is ett tag..hoppas ju att detta skall gå över på någon månad..men vi får se..men jag blev jätte glad över att mina lungor är så bra..det var dem jag var orolig över.

Trist att jag inte kan vara så aktiv som jag vill men vi har ju väldigt lite snö inte mer än ca 20- 25 cm..

Känner mig lite som Bjärven ser ut..

***'

 

10 januari

Vi har tydligen löp på ingång.. det märks i hela gruppen..unghannarna gnider och juckar ..ddessa två systrar har väl en innre kamp om vem som har mer bestämande rätt än den andra..en väldigt talande bild tycker jag.

*****

6 januari

Idag har det varit spårinvigning i Mullnäset hos Kirsten och Alex.. eftersom jag har ont i lungtrakten väljer jag att inte köra utan bara stå i spåret och vara vacker och ta några kort.. En kall ...dag på myren var det närmare -30 grader. Men jag frös inte så mycket faktiskt fick lite fina bilder.. Det var en trevlig dag och kul att det kom lite folk vore trevligt med fler såna här träffar..

Länk här ....

Bilderna finns när det är en annan färg på länken...

****

2 Januari

Denna vackra himel sänkte sig över vidderna i kväll...sänder min tanke till alla jagade vargar..

Det var idag man åter fick skjuta vargar i Sverige..man skulle få 45 dagar på sig att skjuta 27 st..i från 5 olika län. 12.000 jägare hjälpte till med detta..på några timmar har man redan dödat 22 st. Hur mycket har detta påverkat positivt i våra flockar ..det lär vi få reda på inom tid..

Ett påstående som dykt upp flera gånger idag är att..detta bevisar ju att vargen är fler än de sagt..annars skulle det inte gått så lätt att ta död på dessa 22 st vargar så lätt...

Att man sen vetat var vargarna har haft sina revir och att man spårat dem i flera månader innan skulle det inte hjälpt till attt underlätta jakten...???

Hur många har skade skjutits och har alla påträffats som de har eftersökts...vi lär få veta hur stärkande detta har varit för våran Svenska vargstam. Jag kommer att fortsätta sätta in uppgifter om detta..

((((***))))

 

Mina hundar idag ..rusat runt och kollat in varandra i -23 inga väder problem och gnällande här inte.Lite bilder från idag..

Ser ut som om Pluring håller möte och innehar ordförandeposten...

 

 

Dominans inte alltid så kul för den lågt ragnade... Diamond över Grayling och Boomba över Påsk..

((((*))))

 

 

1 januari 2010

Hundarna är lika hoppfulla inför det nya året som jag ... satsa på ett lite" mera hälsosamt år.

Första dagen innebar - 9 och molning med yterst sparsamt snöande...

(((((***)))))

Back