Julis händelser....

31 juli

Denna månad har det nog nästan regnat varie dag ..mer eller mindre..

Det har kommit väldigt mycket regn..upp till 70 ml på en dag..jorden är så mättad att vatten pölarna ligger kvar i flera dagar.. Har tydligen inte regnat så mycket på vissa delar i Sverige på 50 år. Hoppas på ett vackrare väder i augusti...

***

30 juli

Idag har vi varit och hämtat lite draghjälp inför kommande säsong. % st hundar från Vintervittras kennel.

Hundarna är: Team Amarox Gnista, Vintervittras Groa, Vintervittras Idun, Vintervittras Bestla och Vintervittras Brage

Hoppas hundarna skall trivas hos oss och tack för förtroendet att vi får ha dem hos oss. De fick bekana sig med våra hundar genom att springa lösa i rastgården.. Våra hade sprungit en stund innan och kollat in nykomlingarna.. De verkade stortrivas och lekte med alla ben och ting..de åt sin kvällsmat utan knussel..så det käns bra det här.

****

 

22 juli

Varit en sväng på vackermyren.. tillsamans med Tommys föräldrar..

Här fins det många vackra orkideer..de blommar ju på olika tidpunkt..skall samla ihop bilder på alla blomster i ett särskilt album, Så man kan se vilka som blommar när på året. Kommer inom kort.

***

 

18 juli

Det har varit ÖJBÄCKBUA dagen... Jag har visat hur m,an tovar med ull både torr och våt tovning..

Samtidigt så visades hur man gör en gärdsgård , slår med lie, hjässar hö och så bjöds det på dans..och lokala gottigheter. När spelemännen drog i gång var det som om man befann sig i en annan tidsperiod.. det kännes ochså så SVENSKT..ja det var en härlig dag.. Skall sitta med ull även nästa år..ser framemot detta..skall då även vara klädd enligt tradition.

Ni kommer väl dit??

 

Efter detta hande vi besök från Mässlingen.. de var här för att titta på Rushh.. De föll ju för lillstumpan så hon fick föja med sina nya familj hem till Mässlingen.. Vi önskar dem lycka till och hoppas Vackra skall tycka om sitt nya sällskap.

***

 

 

15 juli

Jag är uppe""""

Denna dag besteg jag min första bergstopp.. Berget , kullen...heter Stakafjäll. Höjden har jag inte lyckats hitta men det kändes i knäna att både gå uppför och ännu mera nedför. Det var ca 5 km till toppen och då så klart lika långt tillbaka till bilen. Som sällskap upp till toppen hade jag på två ben Pernilla ( Vintervisas kennel) och hennes två hundar Natti och Kalla. Hunden som fick äran att följa mig var Dark Angel..som gick fot bredvid mig nästan hela tiden..

Här är glada fria hundgänget....

Här står Pernilla på andra sidan toppen..syns att det inte äer det bästa väder bakom..vi hade uppehåll under hela trippen.. Hörde att det regnat i Hammerdal...

****

 

12 juli

Idag har vi diskat skålar i polen..hundarna gillade inte skumbad..polen fick sig en rengörning den med..blir ju rätt sliskigt i den.. Halt

De ville inte bada i skummet ...men Pank skulle promt rulla sig i skummet på backen..

   

Pank älskar att jaga grässtrån...han siktar in sig sen hoppar han efter dem.. han ser för rolig ut..

*****

10 juli

 

Nu har lilla Boom Boom fått flytta till nya familj..Hon kommer att tillbringa sin till på kennel Layawas..hoppas hon skall sköta sig. Vi ses i Bjursås Pernilla..det var jätte trevligt att träffas.

Så här kan man studera de övriga flockmedlemar..lite på håll och lite över marknivå..Valparna från vänster..Boom Boom, Rushh, Rockstar, Bomba och Boost...

  

Lite olika möten..först Varg..Bomba som ger pappsen en kram , sen inspekteras Rockstar noga av Ratchet och sen får han en hårdare behandling av Pluring...

När sedan valparna slocknat av total utmattning vaktar deras mor att ingen stör dem..låt barnet sova heter det ju även hos människan.. vi har endel likheter med djuren..

Utanför hundgården så passerar travhästarna väldigt nära..hundarna tycker det är jätte spännande ..men hästarna är lite osäkrare på situationen..

****

5 Juli

Efter regn kommer solsken..och med detta kommer myggen och knotten..så här ser en av alla myggor ut på nära håll..Vilken tur att de är så små som de är...tycker inte ni ..att myggan ser ut att titta rätt in i ögonen på en..

 

Valparna är snart 8 veckor..tänk vad tiden går fort..Nu har de fått bekanta sig med hela flocken..vilket har gått jätte bra men det är tröttsamt att hålla koll på allt..  Så efter 2 timmar somnade alla under bänken...

 

Påsken som är några veckor äldre än de andra valparna är deras ständiga terorist..snor allt av intresse..här är det Rockstar som blir snuvad på en ved bit..sen försöker han ta den tillbaka...för rädd för Påsken är de inte..

''''

BACK