Vox Celesta´s nyheter 2008

 

31 december

Önskar alla  ett riktigt    GOTT NYTTT ÅR

Denna nyårsafton tillbringade jag på jobbet..så jag tog några raketbilder från balkongen..

¤

Detta vackra moln fick vi se på årets sista tur...ett pärlemormoln..så himla häftigt...

¤

 

 

29 december

Valparna Pank och Pluring har börjat utforska rastgården...skall snart introduseras i flocken.

Min mamma har varit hos oss över julen men far hem idag..det har varit roligt att ha dig hos oss ett tag...vi har ju kunnat bjuda på det verse..lite  natur fenomen och annat.puss på dig till vi ses igen.

¤

 

26 december

Detta kallas Pärlemor moln..jätte läckert..ett av naturens alla fenomen.Har sett detta vid flera tillfällen nu..

¤

 

14 december

Idag äntligen står utbyggnaden av rast gården klar...detta för att jag skall slippa ett moment vid träning..att plocka ut alla hundarna. Nu skall jag starta innifrån rastgården. Först såg inte hundarna att staketet var borta..men sen tog de fart..men de viste inte att snö ljupet där var 60 cm...så hundrna fick nog bra träning ändå i denna ljupsnö.

Björna..........sen kommer Merceders...

Bjärven försvinner i snön....

Grayling tar sats i snön...inte viste han att det var så här pass ljupt...

Varg i ett jätte hopp...

¤

 

13 december

Jag har just gjort en märklig upptäckt längs in i mitt kylskåp....Angora potatis""""den har riktigt lång och silkes len päls.Måste bero på att vi har haft det så kallt...kanske kommer de från Sibirien...

Så håll ögonen öppna..kanske de dyker upp hos er ochså..extra koll när temperaturen går under -18.

¤

 

12 december

Nu har Pank och Pluring hunnit bli 5 veckor...de vill fortfarande inte äta riktig mat utan vill bara ha mammas goda mjölk. Vi har haft väldigt kallt nu ett tag....idag är temperaturen nere på -20 igen...himlen får den mest fantastiska färg brytningar..

¤

 

10 december

6

Nu har vi kört första slädturen är nu körd....- 20 det var riktigt kallt. Vi startade med 2 klasiska Helene vurpor..dessutom sprängde Varg sin sele...men det hör till att det skall vara lite dramatik..

¤

 

6 december

Så var det dax igen då...att sitta i montern för siberian husky på stora Stockholm.

Detta har både jag och Britt-Marie gjort i många år...det är en helg med mycket svar på frågor folk ställer om rasen..årets fråga som leder fråge toppen.." Detta är en ras som kräver massor och åter massor med motion" bättre än förr då var en återkommande fråga .."hur tam kan de bli...."har de namn allihopa...

Men vi kommer säkert nästa år igen...men är det någon annan som är intresserad och vill vara med..kontakta mig så skall det ordnas..vi vill ha mera hjälp i montern...

Hundarna som var med i år...

Jee-Haw .....  Bjärven....                                   Jock...........Krona

Vi fick besök i montern av en Grandis...min vän Lisen från Eskilstuna det var hennes senats kap..15 månader gammal med namnet Zingo (om jag nu inte minns fel )  Våra hundar gillade honom olika mycket"""

¤

 

3 December

Fallit snö igen...hundarna gillar plöja sig fram....lägg märke till att det ligger en hund under Bjärven i snön...det är Dingel..

¤

 

20 november

Många skor i våran hall....men det kanske hade sin förklaring i att vi har besök..Vem...jo kungligt besök från en annan del av Sverige...vem..vem...jo Vickan och Daniel , Anna och Micke...så vi har haft trevliga samtal om olika ämnen..sen har vi gosat med hundarna..

Anna, Vickan och Daniel...och en del hundar.

Nu skall jag ta ett viktigt snack med dig Vickan....Öppna ögonen är du snäll..jag har nåt viktigt att säga dig..

Jag kan slicka mig på näsan...kan du Tommy..den som frågar och kan är lilla Ronja.

The Blond and The Dark ones

¤

 

16 november

Småtrollen växer så det knakar...de har redan fördubblat sina vikter..och mer därtill.Har inte funnit på deras namn än..kommer nog snart.Skuggan glad över att få tillbaka sin hundgård..

Vi har fått snö..om någon skulle ha missat det..1 dm...mer på ingång..härligt.

Vi tränar just nu med bilen..jag är lite fundersam över hur jag skall få stopp på spannet med 4 -hjulingen...den har ju inte de bästa däcken.....se om jag kan komma på nåt hjälpmedel..så jag kan ha spannet stilla om det behövs.

¤

 

11 november

9 november

Ibland går det inte som man tänkt sig...så blev det med denna dräktighet...jag väntade och väntade att Skugga skulle komma igång med valpningen jag började anna att allt inte stod rätt till när det började rinna grönt ...brukar betyda död valp. Skuggan började aldrig att krysta inte heller kom något vatten ..bara dessa små flytningar grön vätska. Men natten till söndagen insåg jag att detta klarar vi inte själva..utan stod åter på låset 09.00 vid djursjukhuset i Östersund.

De ville vi skulle testa med värkstimulerande medel..kalk dropp...hon svarade bra på det..vi avvaktade 1 timme.Men Valpen satt fast..vi såg ju på röntgen bilderna att den låg med huvudet åt sidan..svårt läge men ibland kan man ha tur och den gilder förbi ändå.

Vid öppnandet så såg man att valparna hade varit döda en längre tid...valpen som låg död vid bäckenet var störst och desutom likstel..den andra döda valpen var mindre och hade ochså varit död längst. Jag kan ju säga att det var en stor lättnad att 2 valpar var vid liv....men när vi fick dem...så luktade dessa två lik...ush..veterinärerna sa att det var ingen trevlig syn i Skuggans livmoder. Precis som förra gången så sa jag att livmodern inte skulle på plats igen..Så nu är Skuggan kastrerad..

Skuggan vaknade ur sin narkos under stor sorg..jag och Tommy har aldrig tidigare hört en hund gråta.Hon grät ända in på natten....Vi grät båda två..har nog aldrig tidigare blivit så berörd av ett djur innan..

Hon har hämtat sig bra...äter idag..valparna tycks få tillräkligt med näring av Skuggan ..hannen har ökat 200 gram...så förhoppningsvis..så behövs inte stödfodring.

Kostnaden denna gång...en söndag..22.729:-    vi fick betala 6662:- tur igen med försäkrad hund.

¤

 
 

28 oktober

Den  första snö kom senare i år.(förra året var det snödebut den 12 okt)........inte så mycket denna gång men åt rätt håll... hoppet tänds.

¤

 

27 oktober

Bally med hans nya familjemedlemar.....Bor numera utanför Gällevare och han verkar trivas bra.

¤

 

26 oktober

En trött Jämthund efter 2 dagars jakt...Tok har knölat upp sig i stolen strots att den kanske var "är" i minsta slaget. Bakbenet pressar upp mitt i ansiktet..men han orkar inte bry sig. Det blev en skjuten älgkalv denna helg..så nöjd hund och nöjd husse..

¤

 

25 oktober

Merceders i Vargdans....

 

¤

 

23 oktober

Denna lilla krabat hittades i våran vattenspann...efter ett antal dagar inne. Det var inte ett sånt här kort jag hade tänkt mig... Hermelin på inomhus besök...

¤

 

18 oktober

Dingel leker med Lucky...jag har knuten och du kan inte ta den....

Jag har den än.....

 

 

Denna växt är väldigt populär just nu...släckt med Kamomill...nästan alla hundarna äter den..varför vore intressant att veta..någon har kanske förslag..eller ide på vad det kan bero på..maila gärna..

¤

 

17 oktober

Så här glad är jag när jag tränar hundar...

 

¤

 

1 oktober

Träningen är igång...målet med träningen denna säsong är att deltaga i några medeldistans lopp. Vilka tävlingar det blir är ännu inte bestämt. Vi kommer att köra i mycket lungt tempo för att få hundarna tränade för längre distanser . Så även om vi ökat längden på sträckan lite snabbt så går hundarna inte snabbare än 15 km de gånger vi släpper på lite.Snabb träning lägger vi senare in i programmet..nu skall de lära sig att trava på...Har en del heta hundar som man lätt kan bränna ut ...så dessa får m,an ta det extra försiktigt med..

De som vill kan följa oss under denna säsongen på träningsdagboken...

Ronja och Bjärven

Väldigt glad för Bjärven ..han har det mesta en siberian skall ha i mina tankar...och dessa framsteg han visar i form av ledarhund....ja det gör mig ännu gladare. Har läst att hans syster "Pya" är lika duktig på att hålla höger sidan som han..Det ger en enorm trygghets känsla när man kör på trafikerade vägar...vi möter ju allt möjligt...bilar, lastbilar,folk ,hästar m.m. Bra då att veta att hundana håller sig kvar på den sidan man är på.

¤

 

4 September

Dessa ögon har stirrat förundrat och lite med skräck på mig..Våran kompis Johan hittade denna lilla Pärluggla på vägen..så han gjorde en räddande insatts och tog med den hem...antagligen lite hjärnskakning.Så natten spenderade den i hundrummet. Pigg på morgonen så vi gav den åter sin frihet..hann att ta några vackra bilder på den .

 

14 september

Ett stort grattis till BIR och BIM

Då var ras specialen i Bjursås avklarad...många hundar så det blev ju 2 dommare istället för en..förstod att det skulle bli svårt att fota..så i år är det väldigt många hundar jag inte fick på bild..synd ..men så är det. Jag kommer sammanställa utställningen så fort jag får tid över.

Hur gick det för Bjärven och Dark Angel då...Bjärven fick CK och blev 4 bästa öppenklass hanne..sen var det stopp...Dark angel var ju totalt urfäld och såg ut som en ragg socka..hon fick en slät 1:a,...dommaren ville gärna se henne med päls...bättre lycka nästa gång.

¤

 

4 september 2008

Tänk vad en planer kan ändras snabbt i bland.. så blev det nu.. Hade inte tänkt ta någon mer kull nu utan nästa år..men så tittar vi in på besök på kennel "Siberian Adventure´s" . Vad hittar man då där bland alla hundar jo en Thison"..läcker hund tänker jag.. får sen reda på lite fakta om honom och jag blir bara mer och mer intresserad. Jo han skall jag nog testa..hur gamal är han.. 10 år... oj då är det ju genast lite mindre gott om tid. Så eftersom Skuggan löper och han är ett lämpligt val till henne så slår vi till. Nu är det gjort bara vänta och se om det blir några valpar.

Mer info hittar ni  här...

Speedog´s Thison

¤

 

3 september 2008

GRATTIS..

Ställde Vox Celesta´s C.Cox " Ulv "sin första älgkalv som sedan föll för skott. Hon gjorde allt enligt konstens alla regler..nöjd husse " Patrik " som åker tillbaka hem till Stockholm efter lyckad jakt vecka i Jämtland.

Så nu älgar akta er för Ulv ....nästa gång vet hon mycket väl vad det går ut på..

¤

 

30-31 augusti 2008

Ett stort grattis till 30 åringen Daniel....

Tack för en riktigt trevlig kväll alla som var där.. nya bekanta som gamla...för skratt och delad gemenskap." Viktoria !!!  Den nya upptäckten av din super goda fetaost röra ..(som visade sig passa till allt.. inte minst chips) och allt det andra goda...smaskens. Sov sött gjorde vi..men jag vaknade först av alla ..så jag gick ut oc plockade lite svartavinbär..Aragon tyckte han och jag skulle roa oss istället...nästa gång vännen.

Puss på dig Tommy...

 

Innan vi for tillbaka till Hammerdal ...åkte vi över till Camilla och Magnus och kollade på Vargs valpar..lika söt fula som alla valpar i den åldern.. hela 7 st småtroll var det som krälade runt mamma Alou..

Tommy fick krama om Glögg lite ..

Ha det gott alla tills vi ses igen..

¤

 

28 augusti 2008

Idag har jag varit med som fotograf på hästutställning "föl visning"..

Intressant inte som på hundutställning där hundens stamtavla hålles hemlig.. Här talar dommaren om vilken pappa den har och mamma och sen hennes stam..Undrar hur neutral man kan hålla sig..? Allt detta hölls på Vången..vacker belägget... tänk jag luktade inte ens häst om kläderna efteråt..

Lite grovkorninga bilder och suddig verkan..men ville inte använda mig av blixten..då en del av fölen blev rädda.

Många fina föl och sto.. De visades upp i skritt och trav sen släpptes fölet lös för att trava fritt bredvid sin mamma. Sista momentet är att galopera fritt sto och föl...vilket inte visade sig vara så lätt att få till alla gånger.

¤

 

23 augusti 2008

Skördetid....både svata och röda..mycket gott kan man göra på dessa.

Som PAJ tillexempel...

¤

 

20 augusti 2008

Känsliga tittare får titta bort...nu har jag dragit ut min första tand. Den hade delat sig och var en svag tandhelt igenom..så beslutet att ta bort den var inte särskilt svårt. Med hjälp av bedövning och diverse verktyg så fick tandläkaren ut den..i bitar då den inte höll i hop.(.han fick ta i vill jag lova.) Så nu har jag ett stort hål i underkäken som kommer att läka i hop efter ett tag.

Tror inte att Emils försök att dra ut Linas tand hade varit en bättre väg att gå...

¤

 

19 augusti 2008

Varit på en fantastisk vandring längs Bjurälven ...som är en alldeles under bar natur..mycket att upptäcka. På denna tripp på ca.1 mil hade vi ungefär 800 trappsteg som vi gick både uppför och nedför.

Bilder från vandringen finns att se på album...

Undrar hur min kropp känns i morgon..lite stel kanske..

¤

 

17 augusti 2008

BIR och BIS siberian husky

Dommare var Marianne Holmli..inte dömt på någon tidigare SPHK utställning..tror de flesta var riktigt nöjda med hennes bedömningar under dagen.Hon höll öppen kritik medans hundarna var i rörelse vilket var jätte intressant.

Tack alla som hjälpte till att göra dagen så lyckad som den blev...med väder och allt .

Mer bilder från dagen kommer att finnas på utställnings sidan.Detta kommer att sättas i hop senare .

Jag ställde ut Varg  som fick en slät 2:a och Skugga som fick en slät 1:a..

Fan club""" min alldeles egen....."""

¤

 

16 augusti 2008

"GRÖNAKORTET"   klart.....

¤

 

I samband med utställningen kom Viktoria och Daniel på besök för att umgås och titta på hundutställningen. Vi hade naturligtvis lika trevlig som alltid...trots att jag var " lite" stressad....

Tack Vickan för att du satt upp och hjälpte mig inför utställningen med diverse.

 

 

Dark angel älskar att springa runt  i rast gården...

Ballys bror har nu flyttat så nu får han leka med de andra pojkarna ..vilket de gör...

 

9 augusti 2008

Flower Power party...

Hemma hos Pernilla hölls det en mycket trevlig fest ..folk i fina kläder släppte på kvällen väder""

Tack Pernila för god mat och underhållning...brasan värmde gott. Detta får vi göra igen.

¤

 

7 augusti 2008

Tyvärr finns inte Stella mer ...denna fantastiska hund under åren, alltid snäll och tillmötesgåend...ett arbets humör som alltid varit på topp. En av mina bästa ledarhundar genom tiderna.

Detta på grund av benbrott...Stella blev 11 år.

¤

 

 

30 juli 2008

Dessa två bröder ..Bally och Barracuda ...Har alltid lekt vilda lekar..bita och slita i varandra..vila lite sen igång igen ..vad det än har varit för väder har aldrig spelat någon roll. Få se vem Bally skall leka med sen när broder flyttar..

Liten paus i polen..bally badar och lägger sig ner inte Barracuda..han vadar runt ...

 

24 juni 2008

Vi har Wild Tribe´s Alou här på parning med Vox Celesta´s Varg.

¤

 

21 juni 2008

Vi fick ett oväntat besök av Viktoria och Daniel och deras tre siberians. Det var ett dramatiskt väder hela dagen växlade från sol till störtskurar. Det blev att grilla i regn..

Sen jagade vi regnbågar jag och Vickan...tänk hon fick nästan tag i den..

Kul att ses ses snart igen..

¤

 
 

19 juni 2008

Denna säsong tar jag hjälp av två erfarna hundar..som är vana att springa längre distanser.

Dessa 2 är enligt bilden ..från vänster.. Team Vasha Merceders och Vox Celesta´s Ronja (dotter till Stella) de har hållit till tidigare på kennel Team Vasha. Per Nylen med familj är det som underhåller hundarna där.

¤

 

Kolla in mitt nya album "skrämande nära""

Man fattar vart Alien ideerna kommer ifrån..

¤

 

14 juni 2008

Så nu vet man att tiden gått...min son har tagit studenten..och nu är man äldre. Men ett härligt tillfälle att träffa släckten.. Det händer inte allt för ofta längre  tur det är lite gämna födelsedagar och då och då nån student. Tack familjen Bohman / Ramén för ett trevligt ordnat kalas...god mat och dryck.

Fick ju träffa min brors dotter karin igen..ett härligt energi knippe..och en liten mun som har mycket att förtälja.

Tack alla för en trevlig dag..puss på dig Max nu har du blivit stor""

¤

 

""SMILE""" to the camera

Dansk/Svenskagårdshunden Lucky

¤

 

4 juni 2008

SOMMAR:::

Pol tider igen..vi har haft ett dunder väder med +30...i år stärktes polen med plåtlister..varför???..ja så inte myggorna skall ta sig upp över polkanten....

¤

 

1 juni 2008

 

Under maj månad har ett flertal hundar flyttat till nya hem...sist ut var Ajax, Fox, Guinnes och Pom Pom som alla 4 flyttade till Linda Waals/ Smit.. vi önskar alla lycka till i sina nya hem.

Buck har flyttat till Helene Ellis...

Blossa, Flisan och Zack har flyttat till Anna Öhlen

¤

 

1 juni 2008

Vi fick fatt på skabb räven i morse.. stackars djur. När man ser den så här på riktigt nära håll kan man förstå vilket fruktansvärt lidande denna räv har haft. Som tur var föll allt på plast..jägare ...Räv.. och tillfälle att skjuta.

Så nu är denna rävens lidande över... men som sagt det fins många fler..

¤

 

31 maj 2008

Vi har en skabb räv på tomten.. den har hållit sig runt hundgården i flera dagar..så för säkerhetsskull har vi valt att ha ett sebacil bad på hundarna.de har alla olika tekninker som de testar under badets gång. Lilla Hashi Bashi valde att lägga sig ner i sörjan... medans Bjärven smög upp en tass itaget tills ahn slutligen stod med alla fyra på badkarskanten... "snyggt jobbat". Jag var ju tvungen att hämta en del av gänget...här kommer jag med Varg i famnen.

Här badas Guinness..medans Bally och Tuff tröstar...

¤

 

18 maj 2008

Nu har första utställningen gått av stapeln..det var lite små pyssel med att få det hela att fungera..vi gjorde ett bra jobb tycker jag så här efteråt..men vi skall bli ännu bättre.

Ett stort tack til alla som gjorde detta genomförbart..

BIM och BIR

Ett stort GRATTIS till ....

vinnare tre år i rad av samma hund som i och med denna vinst får behålla vandringspriset för bästa bruksmeriterad siberian husky.

¤

 

 

11 maj 2008

Nu är min dotter konfirmerad och jag har fått min kristerliga dos av kyrkan och änglar osv...

¤

 

7 maj 2008

Lite härliga hålligång bilder från rastningen....

¤

 

 

2 maj 2008

Nu har äntligen lilla Bell fått flytta till sin nya familj. Hon hade vid 8 veckors besiktningen ett måttligt blåsljud på hjärtat så vi valde att behålla henne i 3 veckor för att se om det mildrades eller skulle kvarstå. Men vi alla hade tur att det var så mycket bättre att vi nu vågade släppa i väg henne till sitt nya hem i Sollefteå.

Lycka till.. mer information finns på Bells sida.

¤

 

1 maj 2008

Jag ställde bara ut en hund skulle mest dit för årsmötet på Polarhundsklubben och för att fota så klart.Men tänkte att det är ju bra träning och även kul att kunna få visa upp Dark Angel.

Hon fick en fin kritik men blev oplaserad pga att hon inte rörde sig ordentligt..hon sprang bredvid mig och tittade mig i ögonen som en drillad hund...men hon skötte sig bra annars.Tog som huvuduppgift att vakta min ryggsäck mot främande hundar.

BIS OCH BIM

Ett stort garattis till vinnande hundar på utställningen i Västerås..Jag har ju naturligtvis fotat så det kommer ut ett galleri senare.

¤

 

28 april 2008

Ingen snö kvar i rastgården...USH säger matte men hundarna är lika lycklig i gegga som i snö ..bara skitigare.

Här jagar Blossa och Cuda ..Bally..skvätt skvätt...

Vi har fått en kennel som inneboende... Serixone ...här ses fräkninga Pya ..De bor här hos oss tills boendet har löst sig..."Välkommna till Jämtland" hoppas ni skall trivas.

¤

 

26 april 2008

Grattis till Vox Celesta´s Baby Brezze ..som blev bästa siberian husky valp och BIS 3 på utställningen i Vaggeryd. Vi tycker det var jätte kul att det gick så bra för Baby "

¤

 

19 april 2008

Vårpussar på Ajax...snön försvinner med rasande takt..

 

 

17 april 2008

VÅR.....

¤

 

14 april 2008

Snön har börjat smälta ner...snart är det vår.

Så här ligger Ajax ofta...han älskar att gnugga sig i snön. Han blir inte minsta otrygg med alla hundanra över sig.

¤

 

10 april 2008

Sam har nu flyttat till sin nya familj i Norge ...lycka till.

Nya bilder på Sam på Hans sida..

¤

 

2 april 2008

 

Bally , Flisan och Balalaika alla vill ha pinnen..

¤

 

31 mars 2008

Valparna har nu hunnit bli hela 7 veckor..tänk vad tiden går snabbt ändå.Tyvärr så har snön börjat töa bort här..skall de få rätt att efter påsken försvinner vintern och våren kommer..

Kolla in himlen jag hade igår..låg på en sovsäck i rastgården och gullades med hundarna..

¤

 

28 mars 2008

Här ses Jee-Haw tillsammans med Stella i led för spannet (12 st)  det började snöa kraftigt under rutten..här står vi på hammerdals sjön..

¤

 

24 mars 2008

Ny förlängning på sträckan...nu använder vi oss av Hammerdal sjön..lite nya moment att träna..som under bron..pimplare..och bara detta att springa på så stor yta..Jee-Haw blev osäker när det blev så många spår att välja bland...så då satte jag upp Fox..så vet hon nog till nästa körning..

Skugan ..med fruset saliv..snyggt"

 

Lilla Zack...nu är vi redan 6 veckor..kan skrick när de andra vuxna hundarna skall ut och dra..

¤

 

22 mars 2008

TUFF och RATCHET

Kvälsträning utan pannlampa...trode jag skulle ha ljushjälp av full månen..men den steg inte upp förrän vid 20.00 miss av mig. Tur jag kände till spåret och även att jag kan lita på duktiga ledarhundar.. Lite kallt var det så hundarna fick frost i mustagen..

¤

 

17 mars 2008

Tro det eller ej...men skotern och jag är av samma årsmodell..  Tycker själv vi ser lika pigga ut..

"1969"

¤

 

17 mars 2008

Våran alltid snälla goa Stella har nu fyllt 11 år..dessa bilder från dagens körning..still going strong.

 

15 mars 2008

 

13 mars 2008

Valparna växer och frodas ..går nu ut själva in och ur kojan..

¤

 

9 mars 2008

Vi har ju haft Sveriges första VM för polarhundar...blev världens största slädhundstävling...med över 2000 startande hundar.

Jag var ju så klart där med min kamera..bilder kommer att läggas ut på min sida ...men det kommer att ta lite tid .Det hann på 2 dagar bli 550 kort...så håll er lugna .snart finns det bilder att titta på.

Tycker denna bild säger så mycket..att det är härligt att komma i mål.

Vet inte vems Malamuter det är..

¤

 

6 mars 2008

När några gäster åkt hem ..kommer nya. Nu från Norrköping Niklas och Maria med i baget fanns Diablo, Athena, Kingen och Pärlan. Diablo var det några år sedan vi sågs sist..kul att se han igen och även de andra hundarna så klart.

Vi kunde bjuda Maria på slädturer med 12 hundar medans Niklas vårdade sin tå...du får följa nästa år..

¤

 

1 mars 2008

Här bilder på våra gäster de fyrfotade vännerna ..Spiken" , Serrau" , Blond" och Clint"..

Baby Breeze följer med gänget ner till Motala och skall leva med Serreau och Tobias.

Efter rastning bar det iväg med hundarna...jag tog 12 hundar och 2 personer i släden..Marlene och .Monika. Sen tog Tobias deras hundar och hade Fox som ledarhjälp...det gick bara bra. Nöjda hundar och nöjda husse och mattar senare i köket njutandes av soppan.

¤ 

 

24 februari 2008

 

Här har vi träff i skogen...kennel Moonrun´s ekipage ..bra träning på plötsliga möten...

Här väntar vi snällt på att få sätta igång igen...

Bjärven skall ha bli mitt nya ledar ämne.. här i led tillsammans med gamlingen Stella ... hoppas matte.

¤

 

23 februari 2008

Balalika och Pom Pom

Syskonen spejar in nåt intressant...idag har jag villat min ömma kropp..många blåmärken efter alla fantastiska vurpor...snart proffs på att hålla mig kvar släpandes efter släden.

¤

 

19 februari 2008

På släden.Jag... sen är det well "Ratchet och Ruby" point "Tuff och Jee-Haw" led "Stella och Bjärven"

Vi har börjat köra in Bjärven som ledar hund han visar klar potensial...tar en del komandon förre Stella...så kanske finns det en chans för tryggad körning. Att vänta vid brandstationen för passagen över riks väg 45..är inte alls kul..VI VILL I VÄG:::NU"""

.

 

17 februari 2008

Kul med spannkamrat...här är Rickard i profil med hela spannet...från kennel Moonrun´s. Det blir lite extra träning för ens egna hundar  men spann bakom eller framför.

Som ni förstår har magsjukan passerat...blev inte så jobbigt flera av hundran drabbades inte alls.. Så nu är vi igång igen..idag körde jag 2 st 6-spann...känns i kroppen ..töväder idag så hoppas på mera vinter väder.

¤

 

15 februari 2008

Istället för hundkörning får man gullas med vallpar och vuxna i rastgården ...fast skall man lägga sig ner kolla en gång till så man inte ligger i brun snö..

¤

 

11 februari 2008

6 valpar födda efter Fun Run Paloma och Kipp d´Amundsen mitt i magsjukan...vi var tveksamma om de skulle klara sig allihopa. men det gjorde de. Mer information om kullen finner ni på valpsidan /valpar.

¤

 

9 februari 2008

 

Under detta pass börjar plötsligt Guinness att kräkas...men hon kutar på som vanligt...men när det händer ännu en gång plockar vi ur henne och sätter henne i slädsäcken vilket inte var uppskattat alls..

Till saken är att Guinness har ett särskilt kvittrade ljud ...som då ledarhunden Fox inte riktigt kunde placera utan ville kolla vad vi hade i slädsäcken tillsammans med henne..att det är hon som låter som en fågel trode han inte riktigt på..ville vända hela spannet och kolla i säcken.Men vi kom ju hem tillslut..vi kunde bara med dystert besked konsttera att även vi drabbats av magsjukan..

Ledarparet Stella snart 11 år och Fox 9 år...

Så nu får hundarna stå ett tag och vi hoppas på att det inte blir så kraftigt..

¤

 

7 februari 2008

Lite foto klipp efter körning...glada hundar..

¤

 

5 februari 2008

      

Nu flytter det verkligen på med körningen..tänk vad härligt det är att glida runt i skogen med hundarna..Jag börjar att förstå mig på sprintsläden ...med den håller jag mig änsålänge till 6 st hundar..hjälper Tommy mig tar vi 10 st..men då med den stadiga träsläden...

¤

 

4 februari 2008

 

Detta är från samma hörn i rastgården...vi behöver inte mera snö nu...det är bra nära till kanten...fatas bara att någon av hundarna fattar att de kan sticka huvudet över kanten...

Dark Angel växer och svartnar....

¤

 

30 januari 2008

 

Ibland får man sig en glad överaskning...viste inte att våran granne hade full kolla att vi var på ingång..och att han desutom stod berädd med kameran, viste vi inte.Sen att det desutom blev fina bilder var ju ett jätte plus i kanten...inte ofta man själv blir fotad med spannet..tack åter igen Rikard att du fanns på plats.

Ledarhundarna denna tur Skuggan och Fox.

¤

 

27 januari 2008

   

Nu är vi äntligen igång  med träning och vad naturen är vacker i snö. Här kommer Tommys spann .. i släden sitter våran vän Johan Gotlänning...jag stod på en nygamal släde..sån där modern typ..vilken skilnad..vad lätt den gled.Var lite nervös faktiskt..men det var inte så svårt som jag trodde... men jag tog bara 5 hundar..

På hem vägen fick vi vara med om ett naturfenomen ..detta kallas  Pärlemormoln eller polarstratosfäriskt moln,  är moln som bildas i  stratorfären i   poltrakterna på en höjd av 15–25 000   m över havet då  vatten,  salpetersyra och  svavelsyra fryser vid mycket låga temperaturer.

Detta är fotat vid ca.16.00 det var verkligen skithäftig ..molnen skimrade i regnbågens alla färger..så fränt.Men vad händer då en gång som denna..jo batterierna i kameran tar " SLUT "...sånt här får ju bara inte hända...fan fan..vilken dunder miss.

Men jag hade tur att våra grannar ochså märkt detta vackra på himlen ..så tack Rickard ( Ryderstet ) för att du var snabb med kameran din.

¤

 

20 januari 2008

Titta vad jag har...men hur gör jag nu...jag ser inget...Baracuda med skål.

Ta mig om du kan... Baby Brezze och Hashi Bashi.

Arga leken...vem vinner PomPom eller Bally..

¤.

 

13 januari 2008

Vi har haft hundbesök också av Aragon o Zihna de var lite läskiga tyckte alla valparna ...så de fick en rejäl utskällning. Efter en stund var det över och alla lekte och sprang runt.

Eftersom vi inte riktigt vet hur våren ser ut för oss så har vi beslutat att en del av våra hundar skall få fkytta till nya hem. Först ut är Flisan som kommer att bo hos Viktoria och Daniel som har Aragon och skaja från oss. Hon kommer att vara våran hund och stå på foder där. ... nu är det 1 månads prövotid.

¤

 

12 januari 2008

Varit åskådare på NN  KM i Lilholmsjö...det var en upplevese att se stor spannen . Så snyggt med långa spann...och blandras spannen dem gick det fort i kurvorna för..syns väl på bilderna jag och Viktoria har fotat. Tyckte det var på tiden att ha med lite fart bilder inte bara från utställningar.

Siktar på att fota på WM...hoppas på fina bilder där.

¤ .

 

7 januari 2008

Nu har Bacardi hittat sitt nya hem...han kommer att bo till sammans med Johannes. Så vi önskar dem lycka till på färden hem i både buss och tåg.

¤

 

4 januari 2008

REFLEKTIONER""

Vad gör mig arg...skit arg jo att veta att det finns människor i ens närhet som har stort behov att ta plats och vara märkvärdigare än andra. Dessa har inga fel själva och gör aldrig misstag utan är så bra och självgoda att det är bara de som är bra. Det är fel på  nästan alla andra... mer eller mindre.

Dessa tycker man från början väldigt bra om ...man tror man har vänner...men sen när man inte till 100%  håller med och gör som dem ..då börjar de prata ner mig. Det slutar med att dessa hittar på de mest konstiga och mindre konstiga saker som jag själv har gjort eller ska göra. Är det uträknat att allt detta, jag skall och har gjort kommer fram till mig kan jag undra...jag tycker det är konstigt att man orkar och vill hålla på så här.

Tror inte jag är ensam om att känna så här ..detta år skall jag verkligen tänka på vad JAG säger om andra så att det inte misstolkas och vrids till felaktigheter. Vänner har jag ändå som vet vem jag är och hur jag tänker..det som är det härliga med människan är just våra olikheter..skulle inte vilja att alla var som jag.

Så till alla gamla och nya vänner ha ett gott år och man behöver inte minnas vad man sagt om man håller sig till sanningen.

Hej hopp

¤

 

Nyårsafton 2008

Här skålas det nya året in ..hemma hos Viktoria och Daniel..Tack för en super trevlig kväll...natt...morgon. Vi från Vox Celesta´s tackar alla som var där nya som gamla vänner. Av 16 pesoner var det bara 2 st som inte hade drabbats av hundpest..vi får se om de klarade sig från smitta.

Det var god lasang ( min lasang fobi bruten sen jag åt 2 port  på sur köttfärs ) jätte god sallad var det ochså den skall man ju inte glöma....Vild..hoppig.. väldigt häftig dans.( Vickan måsta använda sig av Duracell batterier ).. och underhållande diskutioner...som fått mig att tänka på att inte använda mig av smit repliken   " Jag vet inte "  Klart man vet..någon ting i allafall..

ALIENS....nej bara Vickans läckra dammsugare..

¤

 

Back