Vox Celestas nyheter 2007

 
 
 

31 december 2007

           

Vi hälsade på lite hundar som kommer från oss och dess ägare naturligt vis. 5 st på en radie av några km mellan Sollefteå och Långsele. Kul även att träffa deras andra hundar och kolla in lyan de bor i.

¤

 

22 december 2007

Fick vi besök av Alba "Nelly" och hennes familj. De var på genomresa..kul att ni tittade in och sa hej.

¤

 

19 december 2007

La Mauny har flyttat till sin familj i Koskullskulle... Vi hoppas allt skall gå bra med den andra hundarna.

¤

 
 

15 / 16 december 2007

 

Då har man åter igen varit på storastochholm...denna utställning ger en griller i huvudet. Är jag förblindad eller är det dommaren..vi läser iallafall rasstandarden olika.."väldigt " olika.

Vad tänker man på när man ser dessa ben???

Vi satt 2 dagar i montern för siberian husky ... träffat många intresserade av rasen och svarat på många olika frågor. Jag hade Bjärven med mig på social träning sen att han gillar folk är ju ett plus i kanten.Han blev fotograferad ett antal gånger under dessa dagar. Här några bilder från mässan.

Kontrast eller??

Super Dog"""

Jag har TRÅKIGT..

¤

 

14 december 207

Jag har med mig Clint och Tindra ner till Stockholm till sina nya familjer.Clint hamnar hos Marlene som har Blond sen tidigare . Tindra hamnar hos Tobias som ochså har en iberian sen tidigare...båda hamnar i Motala  och kommer att fortsätta umgås.

Lycka till..

¤

 

11 december 2007

Norrsken över Hammerdal.

¤

 
 

28 november 2007

Fox behöver inte stoppa huvudet i snön längre""" Det visade sig på DNA testet att han var far till alla 5...skönt med en och samma far.. Här syns 2 av dem... Bacardi och Baracuda.

¤

 

23 november 2007

Vi har en svart liten varulv i flocken...

¤

 

13 november 2007

Valparnas tillvaro håller på att ändras ..de ska nu introduceras i flock och har snart träffas alla övriga vuxna hundar.Detta är viktigt att det går lugnt och tryggt till...dåliga erfarenheter kan sätta djupa spår.Mina hundar är vana vid valpar men det är ju ofta någon ny som inte sett småttingar tidigare..och det kan vara spännande möten..

Det kan ju ibland vara den äldre hunden som är osäker på vad den lilla är för en typ...

 

12 november 2007

Husse på andra sidan nätet...

¤

 

7 november 2007

"SORG"

Valpkullen efter Tölva misslyckades och alla valparna var dödda vid födseln....Saker interäffar ju ibland och kan vara väldigt tragiska..men jag ser livet rusa i mina andra valpar.

¤

 

2 november 2007

I samband med en utbildning (för utställningsansvariga) i Uppsala så levererade jag 2 valpar lilla Dusty och lite större Western Pearl. Dusty ska dela sitt liv med Jennie nere i skåne och "Pärlan " med Nicklas i Norrköping. Vi önska lycka till i era nya hem.

Kursen var jätte bra ..intressant och mycket information.För min del har det varit väldigt bra och jag kommer ha stor använding av det vi gick igenom..

¤

 

23 oktober 2007

Har haft ett trevligt besök av Viktoria och Daniel pluss deras 3 sibbar som har skött sig alldeles utmärk dessa dagar.På stakeouten syns lilla Zihna, Aragon och Skaja. De lämnar ett dimmigt Hammerdal...

Ses till nyår då kommer vi !!!

¤

 

19 oktober 2007

Vi har tillbaka en kär vän .. våran Ajax. Han kommer nu mera att bo här hos oss och är hel sponsrad för all hans framtid av familjen Markovic. Ajax har sen han kom tillbaka varit riktigt glad ..det sprudlar om honom..han tycker nu att vi är helt ok..hälsar glatt nu när vi kommer fram.

Första gemensamma rastning tog han lek intsiativ direkt...TJENA  nu är jag här igen...

Så numera är han vår fadder hund.

¤

 

12 oktober 2007

Zpader ligger och njuter i nysnön som fallit under natten..andra snöfallet i år.

¤

Diamonds kull är nu 5 veckor och dehar nu känt på snö...

¤

 
 

27 september 2007

Med min första snitt kull skaffar jag mej en hel del nya erfarenheter. Det verkar som om Lime är lite deprimerad... hon gör det hon måste med valparna men har inte till 100% funnit sig till rätta. Boar och letar lya varie gång hon är i rastgården. Hon har inte samma mjölk...inte lika fet och inte lika mycket som tikarna brukar ha. Så vi har fått gått in och stödmatat dessa valpar...det har gjort dem lika präglade på oss som sin mamma. Dessa valpar klättrade ur sin koja på 2 veckors dagen och vandrade runt på 4 ben och var väldigt mobila.

De kryper upp i våra knän och lägger sig till rätta...den andra kullen ligger mest och sover (som valpar i denna ålder brukar göra) Medans dessa små...de är hälften av de andra...kommer ut ur kojan och möter oss som en skock skrikande apungar..Vad ska det bli av dessa....spännande..

Här är vår panter valp...

¤

 

22 september 2007

Båda valpkullarna växer och frodas..Limes kull är minder men desto mera aktiv de går redan. Lilla Balalajka öppnade sina ögon på dag 8...och de andra hakade på så alla hade öppnat sina på dag 12. De har som bråttom med allt....Diamonds valpar är tjocka och ligger mest stilla..

¤

 

17 september 2007

Nu har utställningen i Bjusås passerat..Det var många hundar anmälda totalt 206 st..några föll ju bort men det är den största siberian husky utställningen jag varit på. Dommare var Vincent Buoniello från USA...Han hade ett lite anorlunda sätt att döma...via lappar...men det gick det med.

Jag skänkte ett vandringspris till BIS hunden...som ser ut så här..

Ett grattis till Minto"" vars ägare Angetta och Anders Hörnlund som får ha priset hängandes på väggen ett år.

¤

 

8 september 2007

Limes förlossning blev ju inte lika enkel som Diamonds..Hon startade så fint på frdag morgon efter natten i våran säng... Vatten gick vid 13.00...sen väntade vi...och väntade..efter ett tag så valde jag att känna efter hur valpen log till inne i livmodern...men det fanns inga valpar att känna...och efter mina år med valpfödslar kände jag på en gång att detta var inte som det skulle.

Men efter en stunds pratande med vet i Östersund så tyckte de att jag kunde vara helt lugn och vänta..jo lätt att säga när man inombords känner att detta håller på att gå åt pipan.

Ringde igen senare på kvällen..natten...och snackade med annan vet..hon tyckte att jag skulle komma in och vi ge henne värkstimulerande medel...jag sa..om nu detta då inte hjälper...så blir det ett akut läge för henne vad gör vi då???

Vi sänder dig vidare???

AKUT till Strömsholm...... 60 mil akut ????

För till saken hör att det var det stället som kunde ta emot oss...det är ÄLG jakt här uppe då sitter vet i skogen och väntar på 12 taggaren.  Så jag valde att vänta tills Östersunds djursjukhus öppnade på morgonen 9.00...då stod vi redo. Efter en nervös natt men ett konstaterande i bilen att valpar fortfarande röde på sig och Lime trött men vid gott mod klev vi in på vet stationen.

Hon snittades direkt...livmoder hornen hade sligrat sig runt varandra och på det viset stoppat upp valparna så de kunde helt enkelt inte förflytta sig alls.Detta var första gången jag ser en livmoder live...och vilken livmoder sen...värsta jätte frukost korven...stenhård och knapt böjbar.

Sen gick det undan..6 valpar att gnugga på en gång...alla klarade sig och efteren stund var de överallt på golvet inne i operations rummet..Skönt att det gick så bra för mamma och valpar.

Lime är idag utan livmoder kändes som bra att ta bort den..inte öpnar jag henne en gång till..detta va kändes ännu bättre när vi en stund senare fick räkningen på denna upplevelse.Den kommer jag att minnas lika bra som livmodern....detta skulle utan försäkring ha kostat oss..

17 763:-

Vem har råd med det????

Självrisk och % kostade detta oss nästan 5700:- så tur att jag hade försäkring...

¤

 

6 september 2007

Diamond har fått sina valpar...det blev 5 st ... 4hannar och en tik.Denna parning har ju redan gett mig huvud bry och nu ännu en gång. Det är bara det att jag har under årens gång aldrig fått valpar födda förre 63 dagar efter första parning. Dessa valpar kommer nu 2 dagar för tidigt så då känner jag att jag kan inte med 100 & säga att det är Fox som är den rätta fadern för hela kullen. Utan jag undrar om Bjärven iallafall har varit med på ett hörn.

I och med dessa tankar kommer jag att faders bestämma kullen via DNA test. Man tar blodprov på valparna  vid 6 veckor och mamman och pappor...Så det kommer att göras innan jag med bestämdhet kan säga vem som är fader....så det får bli en hemlis som avslöjas framöver...

Man skulle karske spela på detta""""

¤

 

26 augusti 2007

Vi ska väl presentera en nykommling till flocken Artic Soul Zenda. Hon bor numera  hos oss men vi har henne ihop med kennel Moonrun´s. Hon passade helt enkelt inte in i flocken hos dem och vi har haft henne här ett tag för att se om hon fungerade bättre här och det har fungerat jätte bra. Så då blev lösningen sån här.

Välkommen tejen...

¤

 

25 augusti 2007

 

Nu närmar sig snart rasklubben för siberian huskys  årliga ras special .Som hålls i Bjursås med en dommare från USA med lång erfarenhet inom rasen. Vincent Buoniello.

Ska bli spännande...jag kommer själv bara att ställa ut en hund ...Jee-Haw-Hoo. Detta för att jag vill fota hela utställningen och det är inte så lätt att fixa det samtidigt som man ställer ut.

Så till alla som ska dit ...ses snart och visa era hunda ordentligt så jag kan få fina bilder.

¤

 

23 augusti 2007

Båda tikarna är dräktiga...tog väldigt lång tid innan det syntes på Diamond..hon har kanske inte så många men valpar har hon. Lime däremot syns det väldigt väl på..ser ut som hygenorna på Afrikas savann..

¤

 

19 augusti 2007

 

Nu har jag avverkat en massa mil igen...först ner till Stockholm och återförenade Ajax med sin familj. Där var glädjen stor från både hunden och familjens håll. Ajax har inte träffat sina hundvänner än det blir när hundgården står klar. Men han verkade väldigt nöjd med att se sin a tvåbenta vänner igen.

Sen fortsatte min resa till Katrineholm för att träffa mina släcktingar..och min brorsdotter visade alla sina trixs och fix. Hon fick träffa sin tokiga faster Hélène...

Sen tillsammans med min dotter ta natttåget tillbaka till Östersund för att senare samma dag resa till Åsarna för att deltaga på SPHK´s arbetshelg. Vilket var ett väldigt givande möte kul att umgås med andra rasentusiaster... blir ju mycket husky folk annars.

Vi har lämnat över Indian Tribe Husky´s Tanana till Ann Wessman som har haft ett gott öga till henne under flera år. Hoppas ni kommer att trivas med varandra.

¤

 

31 juli 2007

Idag så har vi valt att avsluta Billabongs lidande. Vi har under en månad iaktagit henne efter hennes diagnos SLE som är en autoimun sjukdom. Som gör att hon blir allergisk mot sig själv,,hennes hudlager delar på sig och blir som bubbelplast,,,sen öppna sår,, känsligast i slemhinnekanter som mungipor, ögonkanter, noskanter, analöppning och vulva. Billabong hade symtom på alla ställen även under tassar.

Efter en månads behanling med cortison så läkte alla öpnna sår men hon har magrat ner till 15,5 kilo (hon har fått extra mycket mat under denna tid) har haft mycket skakningar och visat att hon inte varit sig lik.

Hon skulle resten av sitt liv fått ha mer eller mindre doser av cortison och vi vet att långtids behandling av detta mår ingen bra av.Så hon har idag fått somna in hos veterinär... Alltid tråkigt att behöva avliva ett ungt djur men när man inte kan avgöra hur hon mår så var valet inte svårt men dock tråkigt.Vi ställs alla inför sådana beslut förr eller senare förhoppnings vis så ska det dröja till nästa gång.

*

 

30 juli 2007

Tidigare denna månaden hämtades Clint av sin nya familj Jennie, Kalle och sibben Beauty som bor i Malmö.Ibland kan det kännas som om livet leker med en..det var tydligen i Malmö du skulle bo..hoppas allt går bra. Tack för det trevliga besöket, med var ochså Jennies mamma och hunden Crispy kul att träffa er alla och välkommen åter.

Det har varit en jobbig månad arbetat en massa vilket tar en hel del kraft av en. Men nu har jag ledigt ett par dagar så då ska hemsidan uppdateras och har lite annat jag inte hunnit med.

Har börjat fixa till album sidan..kolla in läckra blom bilder och fina vatten droppar.

¤

 

8 juli 2007

Varje parning ska man se på med nya ögon"". Inget blev som jag först hade tänkt... Lime hade fallit bort i tanken och när jag sen upptäcker att hon höglöpte så fick jag snabbt tänka om.Så det blev hon istället för Blossa. Men jag hade helt klart för mig att jag skulle para Diamond med Bjärven...men se det tyckte inte Diamond . Hon sa att vi har bättre killar än han...honom vill jag INTE ha. Jag fösökte övertala henne i 4 dagar ..med stor hjälp från Bjärven men vi lyckdes inte övertala henne. Så på håret förstod jag att mellan dem blir det inga valpar.

Tänk vilken skillnad på beteende från Diamonds sida när jag släpper in henne till Fox...inget morrande och hängande i strupen på honom inte..Ställer sig på plats med benen brett isär och viker svansen åt sidan..så nu är jag nöjd..Varsegod Fox...

Ja så kan det vara..spännande.Hoppas bara det inte var försent...men då vet jag till nästa gång att hon måste godkänna mitt val...annars blir det inget.

*

 

2 Juli 2007

Lime stoltar med stitt bejynande löp...sista gången på ett tag hon träffa hannarna så nära.

Vad är det som är så intressant utanför hundgården.....jo lilla Bebis... kennel Moon Run´s lilla maskot.

*

 

1 Juli 2007

 

På grund av okunighet så sumpade jag min förra hemsida vilket många säkert märk. Så då var det enklare men mera tidskrävande att göra en ny hemsidan denna gång med mappar på rätt ställe och bilderna i sina mappar.

Vi går nu och väntar på att Diamond och Bjärven ska para sig , borde bli till slutet av veckan. Fast fick Diamond välja så tycker hon att Fox är ett bättre val. Det är flera tikar som startar sina " vår löp "...de är ju sena allihopa.

Men som sagt Välkommna alla till nya sidan... kommer att ta tid att få allt på sina platser..men jag har ju hela sommaren på mig.

*

 

Back