Händelser i April 2010

 

30 april

 

Valborg"" då det nästan alltid innebär regn .Så även detta år. Vi firade med familjerna Ryderstedt och Grenholm. Barnen brydde sig inte om regnet utan lekte på och plaskade i pölarna trots att föräldrar inte ville detta. Elden fick vi fyr på och det bran som bara den. Vet att i flera byar hade de inte samma tur utan brasorna kvarstår.

Tack för en trevlig kväll..

*****

 

23 april

Nu har valparna blivit 2 veckor..här ligger de som i ett hjärta..tiden går fort fram.

Nu är snart hela rastgården snö fri..härligt sen skall det bara torka upp..Denna gega kan man ju klara sig utan ..men tror det inte blir så lång period..

Påsken har samma färg som sin omgivning just nu..bra kamoflage.

****

21 april

Två olika typer av vårtecken.. Bilar på hela gårdsplanen..män som svär och skruvar om vart annat..sen till det mera vackra vårtecknet..de som solarna i marken som kallas för tussilago..då är det vår på riltigt..sen har jag sett både storspov och tofsvipan på åkrana i Hammerdal.

****

18 april

Under dagen var vi på besök hos kennel Vintervisas i Fagerdal ... Pernilla bjöd på får och annat gott.Hon hade sina valpa inne i köket som sov i en härlig hög..fick ju en fin bild på dem..Tack för det goda fåret..BÄÄÄÄÄÄ

Så sött......

 

12 april

Dessa magiska norrsken..här har man väntat hela vintern..men icke sa nicke...så en natt i April då man kastat ut valpmamman då hon var dålig i magen..tittar upp och får se detta..

In till dottern väcker henn 03.20 och frågar om hon vill se något häftigt..jo hon kom med ut och tyckte det var värt att väckas så titigt.. i under bilden kan man ju fantisera att det ser ut som vad som helst...

*****

11 april

Snön smälter ganska fort bort nu.. unhundarnas lekar med varandra är av det brutalare slaget..här kommer även fader Varg och vill vara med..man kan inte låta bli och tänka på vissa raser som knappt för göra några ansträngningar..men jag har aldrig märkt att mina skadar sig mer av alla dessa hårda tag..kropps kontroll av högsta graden vilj jag nog säga att detta ger dem.

 

*****

9 april

En dag för tidigt ...hon skakade och visade tydligt att hon var i öppningsskedet när jag kom hem från jobbet..han i stort sett inte mer än att ta in henne då hon kom igång ordentligt. Darkan ville helst vara med mig på madrassen och valpa..så de första 4 st kom på den..i snabb följd efter varandra.. hela valpningen var klar på ca.4 timmar... Alt gick väldigt smidigt och hon var lugn hela tiden..klarade allt så bra. På bilden ser ni valp nummer 7 den sista..fördelningen blev 3 hannar och 4 tikar.

Det stora spänningen med kullen var ju och se om någon av valparna skulle bli som Dark Angel själv ..och nej..så blev det inte..två svarta men inte lika som henne.Så det verkar ju inte särskilt lätt att få just denna färgen.

*****

7 april

Inte långt kvar nu till valpningen... så här uppvaktad blir Dark Angel av de andra hundarna som känner av att hon väntar valpar..börjar bli riktigt nyfiken på hur många det kan vara..tippar ju på minst 6 st..hon är som ett hång buk svin.

*****

4 april

Syskon lek hård och brutal...

*****

3 april

Vi fick besök av våra kära vänner Viktoria och Daniel...de stannade några dagar här och underhöll Tommy och mig. Att ha vänner är en del av livet , vill nog ge det en rätt stor bit av delen överlevnad. Med vänner avreagerar man sina ljupaste tankar och känslor. Olika vänner fyller olika behov och det är viktigt att ha dem längs livets resa.

 

Viktoria och Daniel började gå på samma sig som jag genom ett valp köp som senare utvecklats till ljup och känslostark vänskap. Så det som är så spannade med vänner är att man aldrig vet vem som är just den typen av vän..och det ger krydda i livet. Ni kom när vi behövde er som mest..tackar för detta. Stora långa varma kramar till er... eran vänskap är alldrig krokig och vass..

***

Back