November träning....

29 november

- 6     2,5 mil  snöfall...

Hundarna i spannet: Bakifrån...Lime och Grayling, Ratchet, Diamond och merceders, Paloma, Jee-Haw och Ronja, Varg och Björna, Tuff och Bjärven.

Idag bytte vi ledarhundar..vi körde Bjärven och Tuff....sen testade vi Grayling i 5 km...han var inte helt trygg i sin roll,,, sen tog vi upp Varg och han sprang som om han alltid sprungit där...satte fram ronja på hem vägen...Varg gick 1,7 mil inga problem nu heller..men man märkte att hundarna var trötta när vi kom hem...gårdagens träning satt i..

Det snöade hela träningspasset...spåren på dit vägen var helt översnöade när vi passerade samma ställen på hem vägen...härligt snart kan man ta släden...

¤

 

28 november

-10    2,3 mil

Hundarna i spannet: Bakifrån...Lime och Grayling, Ratchet, Merceders och Diamond, Paloma, Varg och Björna, Jee-Haw och Tuff, Ronja och Bjärven

Hade kommit en del ny snö och det var inte uppkört på våran väg vi brukar ta..detta resulterade i att två av hundarna fick skar sår på ovansidan av tassarna..blir till att tänka på en annan gång..det var en rätt tung körning denna dag..hundarna fick slita hårt inne på den okörda vägen..men de är tappra kämpar.

¤

 

26 november

- 4,5    2,5 mil

Hundarna i spannet: Bakifrån... Lime och Grayling, Paloma och Ratchet, Hashi Bashi ochDark Angel, Diamond och merceders, Varg och Björna, Jee-Haw och Tuff, Ronja och Bjärven

En typisk Ronja vid Paus....

Vi körde Hashi Bashi och Dark Angel en mil...sen fick varg gå med 1,5 mil...vi tar det lite lugnt med honom sen han fick skada på tårna...han har tagit i så klorna var som lösa från sina fästen. Tydligen kan det bli så på hundar som sliter hårt och har en placering långt bak i spannet...så nu kommer han att flyttas upp..märktes inga problem med tassen efter körningen.

¤

 

23 november

-10   2,3 mil

Hundarna i spannet:  Lime och Ratchet,Grayling och Diamond, Jee-Haw och Bjärven, Ronja och Tuff

Det är precis så här svart....ser ut som om man åker in i ett hål....himlen lika svart..många många stjärnor ser man..

Frost i mårrhår och päls...

¤

 

 

22 november

- 3 till -10   körde 2 spann    1 mil och 2,3 mil

Spann 1: Aragon och Skaja, Ratchet och Paloma, D. Angel och Dingel ( Zihna), Tuff och Jee-Haw

Eftersom vi har Vickan och Daniel här på besök och självklart deras hundar så fick de gå med i spannet ..och vi passade på att köra in Dingel och Zihna. Dingel arbetade riktigt bra från första stund..Zihna behövde lite längre tid på sig att fatta vad som krävdes av henne...Hon tog det som en konstig lek...fast alla andra var så alvarliga tycktes hon tänka..

Spann 2 : Grayling och Lime, Björna och Diamond, Hashi B och Merceders,Bjärven och Ronja.

Efter det första gänget ..tog jag en runda till med resten av gänget..jag känner att det är väldigt kallt att sitta stilla på en 4-hjuling..försöker hålla kroppen varm på alla möjliga tänkbara vis..Gas tummen är den kropps del som blir kallast..men det är en väldigt härlig känsla att vara där ute i mörka skogen med hundarna och hela himla valvet ovan sig...många stjärnor ser man på himlavalvet.

¤

 

20 november

-5     14,6 km

Hundarna i spannet:   Bakifrån... Björna och Ratchet, Paloma och Grayling, D.Angel och Hashi.B, Ronja och Bjärven.

Se hur fint Ratchet ligger i spannet nu med ny sele och att ha honom på höger sida..verkar faktiskt som om han själv känner att han springer bättre där..Skönt för mig tycker jag att det verkar som om jag löst problemet...

¤

 

19 november

- 4    2,3 mil  

Hundarna i spannet: Bakifrån.... Lime och Diamond, Grayling och Merceders, Jee-Haw och Tuff, Ronja och Bjärven

Eftersom jag jobbat innan så blir det träning i mörker..rätt skönt men också lite svårare att se vad som händer runt om..Sen skall jag ju tala om att detta med Glasögon och kyla...inte så lätt ..man är ju tvungen att andas även då och vad händer ...jo jag ser inget för det blir ju imma på brillornas glas. Håller på att klura ut någon lösning.

Hundarna fortsätter att vara lika duktiga ...att de tycker det är så roligt???

¤

 

16 november

-4    23 km...   13 hundar       träning  med bilen

Hundarna i spannet: Bakifrån... Grayling och Diamond, Ratchet, Lime och Björna, Dark Angel och Merceders, Hashi Bashi och Varg, Jee-Haw och Tuff, Ronja och Bjärven

Bilträning idag med..få se när det blir ¤-hjuling igen...vi har ju fått en dm snö.Vi mötte grann kenneln ..de dök bara upp så där  mitt i mörkret ..vi såg dem inte. Hundarna hann att mötas ..inga hundar från någon av teamen morrade eller bettede sig illa..inte vad man vill att hundarna skall gå det andra spannet till mötes för att kolla läget ..men det gick bra denna gången.. ..Ingen av hundarna var särskilt sugen på vatten..försökte vattna 3 gånger ..men vi fick inte i dem..finns ju nu snö.

Tack vare snön så sparde vi på tassarna idag..Dark Angel fick gå med 14 km..hon verkade bli trött ..syster yster travade på som om inget verkade bekomma henne....hon klarade hela sträckan utan problem.

Hundarna verkade nöjda när vi kom hem..inte Lime..hon är aldrig tyst...

¤

 

14 november

- 4    15 km

Hundarna i spannet: Bakifrån... Diamond och Tuff, Paloma, Grayling och Lime, Ratchet, Jee-Haw och Merceders, Ronja och Bjärven

Blev till att träna med bilen..våran bil ar lite svår att hålla på gämn gas så det blev lite ryckigt..hundarna undrade nog vad vi höll på med.Grayling tittade bakåt många gånger och undrade när vi skulle bli omkörda..fattade inte först att det var vi i bilen. Han är den som alltid blir lite brydd över nya saker..måste kolla ordentligt..sen är det bra..

¤

 

13 november...

-7    2 km

Hundarna i spannet: Bakifrån...Paloma och Ratchet, Diamond och Hashi Bashi, Dark Angel och Lime, Tuff och Jee-Haw

Ja jag tar tillbaka det där om att vi är på G""...idag kom vi inte långt...Tommy stoppar oss vi 1 km...Fäljen på ena däcket håller på att gå sönder..det sitter bara i några skruv...har sprukit sönder...tyckte att det voblade...men "" snacka om snoppna hundar när vi vände efter 1km och åkte tillbaka.Hoppas verkligen inte jag blir utan 4-hjuling nån längre stund..inte samma sak att träna med bilen..

¤

 

12 november

-2   14,6 km

Hundarna i spannet: Bakifrån.... Grayling och Diamond, Tuff och Merceders, Varg och Björna, Bjärven och Ronja

Jag körde helt själv...känns så skönt att det fungerar..jag har då inte mer än 8 hundar..fler då blir det svårt att hålla gänget på plats när man behöver..körde sent helt mörkt..ganska fridfullt förutom 4-Hjulingens tjatter...men härligt är det..bara jag och hundarna..det blev ju lite längre uppehåll än jag planerat..p.g.a helgens händelser..men nu så är vi på g igen..

Det var fullmåne...gjorde turen extra härlig..hundarna var så duktiga..

¤

 

6 november

-2   15 km

Hundarna i spannet: Bakifrån..Grayling och Varg, Björna och Ratchet, Merceders och Diamond, Paloma, Jee-Haw och Lime, Ronja och Bjärven.

Lite fukitigt väder ..immade om hundarna...man märker att hundarna klarar denna sträcka utan problem ..men vill ändå inte pressa hundarna när de inte få gå lika ofta..så vi tar det lite lugnt..bättre med pigga hundar när vi kommer hem än att de skulle vara helt slut.

Bjärven drar gänget till höger..duktig hund.

¤

 

2 november

+ 2  blåsigt   20,4 km

Hundarna i spannet: Bakifrån   Grayling och Varg, Lime och Björna, Tuff och Diamond, Ronja och Bjärven

Första stoppet ... Ronja rullar sig alltid oavsett väder...nu skulle vi testa en helt ny rutt och vi viste inte riktigt hur långt det skulle bli..jätte fin väg hela sträckan..lite störe grus på vissa ställen..men blandad miljö och lite kuperad.

Andra stoppet och tredje stoppet..hann att bli rätt mörkt innan vi var hemma..turen gick väldigt bra och hundarna var inte så trötta som jag trode att de skulle bli.

¤

 

 

1 november

- 4   15.4 km

Hundarna i spannet: Bakifrån   Grayling och Varg, Lime och Björna, Bjärven och Diamond, Ronja och Tuff

Efter natt med -12 så fick jag inte 4-hjulingen att rulla..det hade varit smart av mig att släppa på bromsen efter senaste körning ...då i regnblöta.  Men inte tänkte jag på det..bromsarna hade frusit fast både bak och fram..med ingen Tommy hemma vände jag mig till våra snälla grannar..Så Rikard och kompis kom ner och hjälpte mig..De fick loss bromsen nästa helt ..det blev körbart..men senare så tog ju bensinen slut ..så hundarna fick dra oss hem.

Fint underlag..tort..inte ofta man har haft rena hundar efter körning...lite snö puder.Eftersom jag tränade helt själv ville jag inte ta mer än 8 hundar då jag behöver kunna se om vägen är fri från bilar ...är spannet längre så får jag inte samma sikt.

¤

Back