Träning under januari

 

30 januari

-13    22 km   10 spann   maxh. 28,4    medelh. 15,1    färdtid 1,27     stilla stående tid 5, 12

Hundarna i spannet: Grayling och Ratchet, Lime och Diamond, H.Bashi och D.Angel, Jee-Haw och Bjärven, Varg och Ronja

Ser ni nåt annorlunda på dessa bilder.....jo vi hade solen framme idag...hör inte till vanligheten. Härlig tur hundarna riktigt pigga...tror hundarna börjar känna sig i form igen...lite hårt för Lime idag..men hon kämpade på väl och när hon vilade sig i körningen vet jag ju varför.Men hon har verkligen vista sin besvikelse när hon inte fått vara med..

Sen var detta min första tur med 10 hundar..gick jätte bra..så nu kommer jag att träna 10 st åt gången..släden blev så mycket bättre med den nya busbågen..nu stuttsar vi bort från träden..""

Coola jag...och Grayling.

**

 

28 januari

- 2    22 km     8 spann    max hastighet 25,2      medel 12,3    färdtid 1,45h    stillastående 4.56

Hundarna: Grayling och Diamond, Ratchet, Paloma, Jee.Haw och Bjärven, Varg och Ronja

Idag lyckdes jag med säsongens riktiga praktvurpa..(hinner nog med någon mer).. från gårdsplan till skoterleden..liggandes med släden på sidan....lovar snygg film hade det blivit.. De hade sladdat spåret idag..så hundarna fick ett rätt tugnt spår ..och trampade igenom på vissa ställen. Körde ut på myren och vände så vi får en rundslinga..blir bra sen när vi skall länga sträckan.

****

 

26 januari

- 5   16 km   9 spann

Hundarna i spannet: Grayling och Diamond, Ratchet, H.Bashi och D.Angel, Jee-Haw och Bjärven, Varg och Ronja

Tommy och jag åter på kvälls tur..härligt med mörkret....möte med grann kenel..gick bra men jag låg i snön med hela kroppen..så man märker att det är mer snö än man tror..men mera vill vi ha...

*

 

24 januari

-5   22 km      9 spann             max hastighet   27,7   medel   11,1  färdtid 1,58     stillastående 43,56 (23,2 på selning)

Hundarna i spannet: Paloma och Grayling, Ratchet, D.Angel och H. Bashi, Jee-Haw och Ronja, Varg och Bjärven

Blev kvällskörning...Tommy sov länge (delar ju ut tidningen på morgonen) Så vi satte på våra fina reflexer som Doggy sponsrat oss med. Hundarna syns då väldigt bra..kolla in vad läcker det ser ut..ännu häftigare med pannlampa..

Kom ihåg *** Viktigt att synas i mörker***

       

Hundarna jobbade på jätte fint..himla härligt att köra i mörker rätt spännade. Vi höll ner tempot en aning ..för att inte ta ut hundarna till max det har gått väldigt lite och vi vill ju gärna att de skall ha glädje kvar när vi kommer hem.

**

 

21 januari

-1    16 km      10 spann  ( 1 dm nysnö i spåren )

Hundarna i spannet: Grayling och Paloma, Jee-Haw och Ratchet, Dark Angel och Dingel, Varg och Björna, Ronja och Bjärven

Så nu har vi mjukstartat några..vi har haft någon lindrigare form av hals infektion..med harklingar i mer eller mindre omfattning. Nu kommer man ju till det svåra när man har många hundar..vilka som har haft det eller på våg in...de flesta hundarna har ju harklat sig i mindre skala..ungefär en halv dag.  Så vi får ta det väldigt lugnt...avvakta efter varie körning för at se om någon ny hund börjar .

*

 

10 / 11 januari

-8  /  -0.5   2 x 13.5 km    6 spann

Tävling i Lillholmsjö

Hundarna i spannet: Lime och Diamnod, Tuff och Björna, Varg och Ronja = Lördag

Lime och Tuff, Björna och Diamond, Varg och Ronja = Söndag

Nyttigt för både Tomy och mig och inte minst för hundarna...vara där bland alla hundar och folk. Vi var jätte nöjda och trötta efter helgens bravader. Tommy laddad att ställa upp på flera tävlingar..så vi får se..då skall vi ha ett mera utplockat spann för uppgiften..

*

 

8 januari

-1    7 spann    16 km

Hundarna i spannet:  Paloma och Grayling, Ratchet, D.Angel och H.Bashi, Bjärven och Jee-Haw

Inga kort idag...jag körde ett spann själv..dessa hundar står ju tillbaka lite denna veckan för tävlings spannet..men nästa vecka blir det mera distans träning igen..då åter går vi till mina mål.

*

 

7 januari

-12    6 pann    13,5 km

Hundarna i spannet: Lime och Diamond, Tuff och Björna, Varg och Ronja

Så nu är vi anmällda till sprint klass 6-spann på lördag / söndag i Lillholmsjö. Det blir Tommy som står på släden...idag var vi och kollade in sträckan i Lillholmsjö tillsammans med PK...(Per Molin) Minus grader idag..skall ju tydligen bli pluss grader till helgen..men kan ju hoppas att vädret slår fel..

Här kommer PK med sina hundar..

Här sticker spannet i väg... det går i väg med raket fart...

Här kommer de vid mål kurvan...

Fina hundar framifrån...mycket trevligare än rumpbilder..

Ronja gör sina mål rullningar som alltid...det blev mycket frusen rimfrost"" salviv på hundarna..Nu får hundarna vill 2 dagar så de förhoppningsvis är riktigt peppade på Lördag. Vi träffade även Sandra och Adam...som legat på träningsläger ett tag..Tog en fika på "Gästis" innan vi åkte hem..Vi önskar dem lycka till inför tävlingen i helgen.

*

 

6 januari

- grader.... 6 spann   15.51 km

Hundarna i spannet: Lime och Diamond, Tuff och Björna, Varg och Ronja

Idag fick tommy ta ett eget spann och köra själv...min andra släde trasig..så det blev bara en tur. Jag passade då på att ta lite bilder vilket det inte blir så många av.."" eller det blir inte så många bilder framifrån..utan bara bakar eller stilla stående hundar. Hundarna fick nu gå lite snabbare än vad de brukar..Tommy släpte på spannet..några fina bilder blev det ..

*

 

4 januari

-15  ett 6 spann och ett 8 spann   16 km

Hundarna i 6 spannet: Lime och Diamond, Tuff och Björna, Varg och Ronja

Hundarna i 8 spannet: Grayling och Ruby, Ratchet, Paloma, H.Bashi och D.Angel, Jee-haw och Bjärven

De som känner mig vet att jag är en rätt klantig person med väldigt mycket tur.. Tur...jag slår mig aldrig alvarligt ..men jag brukar få rätt alvarliga blåmärken..stora och färg glada. Men jag har inte brutit några ben...så någon benskörhet kan det inte vara tal om, men jag har heller inte ängnat mig åt någon självsvält" Tommy brukar säga..tur för dig att du har dina skydskuddar""

Tur även denna dag..jag går runt som vanligt i min egen värld..när jag trasslar in mig i linorna och faller handlöst rätt fram..när jag reser mig upp så ser Tommy konstig ut i ögonen..jag ser att han stirrar på min hand...jag tittar och ser ju då kniven jag har haft i handen en stund..den hade ju kunnat hamna rätt i magen..men åter igen tur.

Sen hade jag otur att hundarna sprang rätt in i Johans bil...den stod där för att stoppa hundarna så de skulle in på ett nytt spår ..men se det ville inte hundarna...utan pressade sig emmellan..med resultat att släden kilade fast mellan franhjul och kofångare..Johan fick backa ut bilen så släden kom loss.Sen märkte jag på spåret att släden levde sitt eget liv..den drog åt höger..hela tiden..hur jag än kämpade och stod i.. Som avslut så smällde jag rätt in i ett träd då höll inte bussbågen..utan sall av..

Bilderna är fotade nån dag efter..här ser man hur mycket bussbågen har flyttat sig ur läge...vi får hitta en lösning på detta om någon dag...

Vi tog oss hem med båda spannen..Tommy hade ju inga incedenter alls..men det är så här det kan vara ..men jag är glad för det..

*

 

2 januari

-5     2,2 mil     10 spann

Hundarna i spannet: Grayling och Ratchet, Lime och Diamond, Jee-Haw och Tuff, Varg och Björna, Bjärven och Ronja

Vi startar åter med en gemensam tur med grann kenneln Moonruns...De körde två spann och vi ett 10 sapnn. Det grillades korv och Tommy visade sina talanger på myrkörning med cross. Johan tog crossen till grillplatsen...ville inte stå på skidor idag..

Bra träning för hundarna att sitta fast en stund..trode inte mina skulle tystna så fort som de gjorde..Bjärven var ju den som hade mest åsikter..Ett väldigt trevligt tilltag..det skall vi göra fler gånger..Bätre väder önskar vi till nästa gång..en del sol vore trevligt. Men det började att snö lite smått och det var nästan mörkt innan vi var hemma.

Tack grannar ( Sergie och Johan) för väldigt trevligt sällskap ....

Back