Träning under december....

 

31 december

-3   19 km  10 hundar

Hundarna i spannet: Grayling och Ratchet, Lime och Diamond, Björna och Tuff, Jee-Haw och Varg, Bjärven och Ronja

Detta blev årets sista körning...jag har ju varit kraftigt förkyld med halsont och nackvärk.Detta har ju resulterat i att hundarna har stått en längre tid.Synd på träningen men vi får ta nya tag och köra igång igen. Hundarna var riktigt laddade och vi har väldigt hårda hala spår..beslutade att det var bästa att socka hundarna.

Vi valde att köra en inpräntad tur..som går över Hammerdals sjön på slutet..underlaget där var verkligen ingen hitt...det var som att köra på pingpong stora is kulor...tur att hundarna hade sockar..men vi hade lite tur med himelen istället..Fick mina åttråvärda bilder med hundspann under pärlemor moln..

Turen gick väldigt bra..härligt avslut på år 2008...

¤

 

10 december

- 20     2,4 mil   SLÄDE

Hundarna i spannet: 

Nu var det äntligen dags för premiär turen med släde....att det sen var -20 stoppade mig inte...började som vanligt med 2 vurpor...inom 200 meter...sen sprängde Varg sin sele..Han slet sönder den..så jag fick senare vid säkert stopp ställe..mixa ihop selen  med extra lina..blev lite kort ..men dock bättre än att springa fast endast i halsen..sen gick även Tuffs rygg lina av...någon (antagligen Björna) har lyckts att nästan bita av den..fick göra en mix av linor även där..sen var problemen över.. När det är så här himla kallt så blir det ett fantastiskt ljus i himlen..vilka färger..men kamerans batterier slutade fungera så jag fick det inte med på bild..hade batterierna i vanten så jag fick några bilder..

¤

 

9 December

-18    2,4 mil

Hundarna i spannet:  Lime och Ratchet, Diamond och Merceders, Paloma och Grayling, D.Angel och H,Bashi, Jee-Haw och Tuff, Varg och Björna, Ronja och Bjärven

En riktigt kall kväll..men hundarna jobbar på som om det inte spelar den minsta roll att graderna ligger lågt.Ny snö har vi också fått..det börjar bli en del..men inte haft någon plusgraders dag sen 28 oktober....behövs nu så snön sjunker lite och vi får ankar fäste...vill ju hellre köra släde.

Snacka om frostiga hundar...Hashi Bashi och Dark Angel..

¤

 

4 December

-5     2,4 mil    (Hashi Bashi och  Dark Angel 15 km)

Hundarna i spannet:  Lime och Ratchet, Paloma och Grayling, Diamond och Merceders, H.Bashi och Björna, D.Angel och Tuff, Varg och Jee-Haw, Ronja och Bjärven.

Grayling och Paloma....hon skricker och gapar vid varie stopp....

Tuff och Dark Angel....frosten sätter sig snabbt i pälsen...

¤

 

1 December

-8     2,7 mil

Hundarna i spannet:  Bakifrån....Lime och Diamond, Paloma och Ratchet, Grayling och Merceders, Hashi Bashi och Dark Angel, Jee-haw och Ronja, Varg och Björna, Tuff och Bjärven

Hundarna gör ett härligt arbete som vanligt..att de tycker att det är så roligt...Varg fick gå hela sträckan och han visade inte av sin tass ..hoppas att det är över...tråkigt om man inte kan hålla alla i träning.

Hashi Bashi och Dark Angel fick gå med ca 1,3 mil...på detta vis är träningen med bilen bra..lätt att stoppa in de hundar som inte kan gå hela sträckan..

Tuff och Bjärven...två duktiga ledarhundar.

¤

Back